מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבה בשתן ללא דלקתליאת04/06/2015
שלום. בשנה האחרונה אני סובלת כרונית מדלקות בשתן (בערך פעם בחודש- חודשיים) שמתבטאות בד"כ אחרי מגע מיני ומטופלת תדיר ב"מונורול". היה לי חבר שנה שממנו זה התחיל ונפרדנו וזה נרגע. עכשיו אני עם בן זוג חדש ופתאום שוב צרב לי בשתן אחרי מגע מיני. אני אציין שאני מתקלחת תמיד אחרי מגע מיני ומרבה לעשות שתן אחרי (אני "מכירה את הנהלים"). בבדיקת שתן לא זיהו דלקת (היתה כנראה בעיה בשתן ממה שאמרו, ריבוי חיידקים או משהו, כנראה שהשתן לא היה סטרילי, ייתכן שהמגבון נגע בו והרס את הדגימה) בכל אופן הוא הביא לי מונורול שלא עבד כלל. הלכתי לגניקולוג שאמר שלדעתו מדובר בתרבית חיידקים שעוברת במגע מיני ונתן לי מרשם לציפרודקס וכן הפניה לבדיקת שתן גנטית (לקחתי את הכדורים רק לאחר הבדיקה). לפני שאמשיך אתאר את הסימפטומים לכאבים שלי: מדובר בצריבות חזקות בשתן, מתן שתן יחסית תקוף אבל לא תקוף כמו במקרה של דלקת (שתן כל שעה בערך גם בלי שתיה מרובה), יש לי דימום קל בשתן. בהמשך למקודם, הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין והאנטיביוטיקה באמת עזרה. ביקשתי מהרופא הפניות לבדיקות כוללות יותר כדיי שלבעיה שלי יהיה שם, שיוביל לטיפול מתאים בבעיה ולפתרון לסיוט המתמשך הזה. הוא אמר שהוא לא ייתן לי הפניות ורק חודש הבא אם יכאב לי שאפנה אליו שוב. אני מאוד מודאגת כי אין לי שם לבעיה, יש לי רק כאבים. מצפה לתשובתכם, תודה והמשך ערב נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בשתן ללא דלקת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2015יש נשים שרגישות לקיום יחסי מין ביחוד כשהם "חדשים" וזה מתבטא בחודשים הראשונים לקיום יחסי מין בדלקת בשתן. אחרי כל מגע מיני
כדאי סביב קיום יחסי מין לקחת אנטיביוטיקה מונעת כדורי חמוציות וויטמין C כדי להחמיץ את השתן בנוסף לכללי ההגינה שאת מכירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אנטיביוטיקה מונעת?
ליאת09/06/2015תודה על תגובתך. המלצת י להשתמש באנטיביוטיקה מונעת לפני כל מגע מיני, האם התכוונת לפרוביוטיקה? לא הבנתי מה זאת אנטיביוטיקה מונעת ואשמח להסבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות בשלפוחית שתן
תרצה17/09/2015שלום.
בשנה אחרונה סובלת מדלקות כרוניות בדרכיהשתן.מתחילת השנה עד היום כבר עברתי 7דלקות שתן.פנתי למחלקת זיהומים באיכלוב .ניתן לי לנסיון היפרקס ומונרול.
לצערי עד היום לא היצלחתי לנסות מפני תדירות הדלקות.
יש לציין שאני בחצי שנה אחרונה לוקחת חמוציות+ויטמין סי+אסידופולוס
יש לציין שהשלפוחית לא מתרוקנת ונישאר שתן זה שגורם לדלקות.עד היום שום דבר לא עזר.
ביצעתי פיזיותרפיה לרצפת האגן -לא פטרו את הבעייה יש לי דליפת בזמן הליכה.
השאלה מה ניתן לעשות ולאיזה רופא יש לפנות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?