קנדידה אלביקנס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנדידה אלביקנס
    ש.א
    18/06/2015

שלום. אני בת 34, נשואה ואמא ל-3. לפני בערך כחצי שנה התחלתי לסבול מגרד בנרתיק, שהלך והחמיר. מלווה בצריבות ובחומר שמנוני לבן על גבי הנרתיק, וללא הפרשות. אחרי בדיקות רבות אצל אינספור רופאים, התגלתה אצלי קנדידה מסוג אלביקנס (אציין שדווקא בדיקת שתן PCR היתה תקינה, ואילו התרבית שנלקחה למעבדה- הראתה את הפטרייה). מאז טופלתי בכמות מטורפת של כדורים ומשחות, כולל פלוקנול- כל שלושה ימים למשך שלושה שבועות. גם בעלי, לאחר קיום יחסים סובל מתופעות של צריבה ואי נוחות, אך זה עובר לו במהלך הזמן, ואני ממשיכה לסבול (מאוד..מאוד!!). אציין גם שכל טיפול שלקחתי עד היום, גם בעלי לקח במקביל, על מנת לשבור את "מעגל הקסמים" הזה. אך לצערי ללא הואיל. אני ממשיכה לסבול מצריבות איומות ומאי נוחות שמשבשת לי את אורח חיי. אני מקפידה על היגיינה ועל שטיפה בחומרים טבעיים בלבד, ולמרות הכל- כלום לא עוזר לי.
    אציין גם שעד לפני בשבועיים השתמשתי בגלולות סרזט למניעת היריון, ובמשך חודשיים לא קיבלתי וסת. כל בדיקות ההיריון שביצעתי שליליות ולא נמצאה שום סיבה נראית לעין באולטרסאונד. לפני כשבועיים הופיע דימום אשר נראה כהתחלה של וסת והיה מלווה בכאבי מחזור, והחלטתי בהמלצת רופא הנשים שלי, להחליף את הגלולות ל"מליאן". ביום הראשון של הדימום נטלתי את הגלולה הראשונה, אך ביום השני- הדימום נעלם כלא היה...אני ממשיכה ליטול את הגלולות החדשות כרגיל, מבלי לדעת אם זה בסדר...
    ועכשיו לשאלות....
    1- האם יתכן קשר בין אי קבלת המחזור להחמרת הקנדידה בנרתיק?
    2- האם מומלץ להמשיך ליטול את הגלולות החדשות כרגיל, והאם אני בכלל מוגנת (מאחר שלקחתי גלולה ראשונה כשהמחזור הופיע ליום אחד ונפסק...)?
    3- ואיזה טיפול אני יכולה לקחת לקנדידה?? כלום לא עוזר... הרופא אמר שהיא פיתחה עמידות להמון תרופות...אני חסרת אונים ואומללה מהמצב...ובכלל מטילה ספק אם הקנדידה היא רק קנדידה או סימפטום למשהו אחר בכלל...

אני ממש במצב נואש, שוקלת לפנות למיון נשים...מבקשת עצות דחופות ותשובות לשאלות שלי...תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה אלביקנס

הוספת תגובה

• קנדידה אלביקנס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    18/06/2015

1. כדאי לעשות תרביות חוזרות של הנרתיק כדי לודא שהתלונות שלך עכשיו נגרמות מהקנדידה ולא מסבוכים אחרים
    2. לא קבלת מחזור תחת סרזט שזה אופיני ואל מעורר דאגה
    3. גם אם הדימום הפסיק כשלקחת את המליאן את עדיין מוגנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו