מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרתכם בבקשהשיראל03/09/2015
היי אני בת 29 אחרי שתי לידות, לפני כחודש וחצי החלה לי תחושת צריבה בנרתיק ובחלק הפנימי של השפתיים הפנימיות באזור הדגדגן גם באופן כללי וגם עם החמרה בעת מתן שתן, או כל מגע באזור זה, כאשר יש מגע עם תחתונים עם היד או עם כל דבר אחר תחושת השריפה מחמירה והמקום מרגיש גם חם למגע. לא יכולה לקשר את זה למשהו ספציפי אבל אציין שזה קרה מספר ימים לאחר קיום יחסי מין ולאחר טיפול ליזר במפשעה אציין כי אני לא סובלת בדרך כלל מדלקות בדרכי השתן. פניתי לרופא המשפחה והוא ביצע בדיקת שתן בסטיק, אמר שהבדיקה גבולית לדלקת ונתן לי מונורול וסדורל להקלה בכאבים. לאחר ששתיתי את האנטיביוטיקה, לא חשתי הקלה ולכן פניתי לרופא הנשים, הוא הפנה אותי לבדיקת שתן ותרבית (כ-4 ימים לאחר שתיית האניביוטיקה) שתיהן יצאו תקינות. כיוון שהמשכתי לסבול מכאבים. פניתי שוב לרופא הנשים שנתן לי הפעם טיפול לפטריה (אציין שאין ולא היו לי הפרשות חריגות). הטיפול כלל קלוטרי וטבעקוטן, התחלתי מספר ימים בשימוש בטבעקוטן וחשתי, לאחר מכן קיבלתי מחזור ולכן לא יכולתי להמשיך להשתמש במשחה, בעת המחזור לא היו כאבים חזקים. אך בסיומו הכאבים חזרו ביתר שאת צריבות חזקות יש לי ממש תחושת בערה בכל החלק התחתון. התחלתי לאחר המחזור את הטיפול בקלוטרי, והמשכתי את השימוש בטבעקוטן גם זה ללא כל שיפור או הקלה. פניתי שוב לרופא הנשים שנתן לי משחת קומיגאס קרם וטיפול בנרות דלאצין, המשחה גרמה להחמרת הסימפטומים ולכן הפסקתי את הטיפול בה לאחר יומיים, את נרות הדלאצין סיימתי עד סופם. לאחר שלא הייתה כל השפעה לטיפול חזרתי לרופא הנשים, הפעם קיבלתי נר אחד של אגיסטן וכדור פלונוזול (בודד) אני מספר ימים לאחר הטיפול בשניהם ללא הקלה או שיפור, בנוסף נלקחו תרביות - אחת (לפטרת) יצאה שלישית והשניה STD-PCR טרם חזרה, אך לאור קריאת הסימפטומים של המחלות הנבדקות בבדיקה זו אני סבורה שבדיקה זו תצא תקינה גם היא. אני מאוד מתוסכלת ביקרתי מספר רב של פעמים אצל הרופא ללא כל הקלה או שיפור בתחושת הצריבה, הדבר גורם לי לדיכאון חוסר ריכוז ולחץ בעיקר כי איני מוצאת מענה לבעיותי תחושת הצריבה היא יומיומית וקבועה ללא הקלה או שינוי אומנם לא קיימתי יחסי מין בחודש וחצי האחרונים אך הכאב לא החמיר בעת 5-6 הבדיקות הגניקולוגיות שבוצעו לי בתקופה הזו. אני מאוד סובלת איך ממשיכים מכאן הלאה? אני מרגישה שאני מקבלת עוד ועוד טיפולים שלא עוזרים.
האם ייתכן שיש לי וולודיניה/ וסטבוליטיס ? האם זה יתכן למרות שילדתי שני ילדים מעולם לא סבלתי מכאבים בחדירה או בנרתיק באופן כללי? מעולם לא סבלתי מפטריות או זיהומים, ודלקת בדרכי השתן הייתה לי פעם אחת לפני כ-7 שנים האם יש עוד אפשרויות נראה שזו האופציה היחידה שנותרה, ולאור דברים לא מעודדים שקראתי בנושא אני חוששת שחיי הולכים להתהפך על פיהם
חשוב לי לציין כי אני מטופלת אצל רופא נשים אך חלק מהפחד והדיכאון נובע מכך שאיני יודעת מה יש לי ויסייע לי לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בבקשה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין04/09/2015קשה להגדיר את הבעייה ללא בדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)