איזון הורמנאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזון הורמנאלי
    ורד
    17/12/2015

שלום,
    אני בת 26 בעלת מחזור לא סדיר כל כך מאזר שאני זוכרת את עצמי. מגיל 20 בערך לקחתי גלולות למניעת הריון ולפני שנה וחצי, גם כדי להכין את גופי להריון וגם כדי לראות וללמוד איך המחזוריות של הגוף שלי עובדת הפסקתי לקחת את הגלולות. במשך שנה לא קיבלתי מחזור כמעט. היו מידי פעם דימומים קטנים אך כול הגוף שלי היה בבילבול נוראי. רופאת הנשים שלי הביאה לי כדורים הורמנאלים ואמרה לי שכל פעם כשאני לא מקבלת מחזור במשך חודשים לקחת אותם כדי "לנקות את הרחם" כי זה לא טוב לא לקבל מחזור הרבה זמן. אני לקחתי את הכדורים האלו כמה פעמים אבל הם יוצרים לי בעיות שהיו לי גם עם גלולות- פטריה ואגינלית והרגשות מאוד לא טובות נפשית. אני לא מרגישה שזה טבעי וטוב לי מאוד ללא כל הכדורים האלו. לפני חודשיים קיבלתי סוף סוף מחזור רגיל בהפרש נורמאלי מהקודם ובדימום סביר אך מאז, במשך חודשים אני שוב לא מקבלת מחזור. זה ממש משגע אותי- אני מאוד לא רוצה להשתמש בכדורים הללו אבל אני מפחדת שאני מזיקה לגוף שלי שאני לא "מנקה אותו". אני מאוד מאוד מבולבלת. אני מניחה שבשנה הקרובה אני ובן זוגי נתחיל לחשוב על הריון. אני כבר מבינה שלי אולי זה לא כל כך יבוא בקלות אבל אני כרגע משתדלת לשים את זה בצד ולחשוב על האיזון ההורמנאלי. רפואה משלימה כמו דיקור לא כך עזרה. אני קוראת הרבה באינטנט ומקפידה על משקל תקין, אוכל בריא ומאוזן, פעילות ספורטיבית תקינה וכו'. רק בלחץ לפעמים אני חוטאת אבל אני משתדלת מאוד שזה לא ישתלט עלי. אציין גם שבעבר היתה רופאה שאמרה לי שיש לי שחלות פוליצסטיות ועשיתי פעמים פרפיל הורמנאלי שלא יצא כמו שצריך מבחינת יחסי ההורמנים שלושה ימים אחרי מחזור. אני מרגישה שזה ממש מעציב אותי ופוגע בהרגשת הנשיות שלי.
    מה הייתם ממליצים לי- האם זה עד כדי כך חשוב לקחת את הכדורים הללו? מה עוד אני יכולה לעשות בדרך טבעית כדי להרגיש שהגוף שלי עובד כמו שצריך? אשמח לשמוע את עזרתם של הרופאים וגם של נשים בפורום שעברו תהליך דומה.
    תודה רבה,
    ורד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזון הורמנאלי

הוספת תגובה

• איזון הורמנאלי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    17/12/2015

סביר להניח שאינך מבייצת ולכן לא מגיעים מחזורים. כשאין ביוץ את תחת השפעת אסטרוגנית לאורך זמן דבר שאיננו בריא לרחם ולכן צריך לקחת אחת לכמה חודשים טיפול של פרוגסטרון כדי לגרום לדימום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו