שאלה בעניין אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בעניין אנדומטריוזיס
    סתיו
    13/01/2016

ביום שני השבוע ביקרתי אצל גניקולוג שקבע כי יש לי אנדומטריוזיס.
    לטענת הרופא גם דלקת האגן שאובחנה אצלי בתקופת הקיץ הייתה למעשה אנדומטריוזיס ולא דלקת אגן, שכן לא חוויתי חום או תופעות דלקתיות אופייניות. (טופלתי באבחנת הדלקת במשך שבועיים באנטיביוטיקה - היו לי כאבים בבטן, מחזור עם גושי גם (מה שלא אופייני לי בעליל), דימום רב מאוד ותחושה של חולשה, סחרחורת, וכאמור כאבים מרובים).
    באופן כללי אני חווה תסמינים משתנים בעת מחזור - לעיתים המחזור לא כואב ועובר על מי מנוחות ולעיתים הוא כולל תסמינים כגון: כאבי גב ובעיקר בטן תחתונה חזקים, הליכות מרובות לשירותים ויציאות רכות. הדימום הוא בד"כ מתון ונמשך בד"כ יומיים בלבד, שאר הזן הוא בכמות מועטה. לפי פירוט התסמינים הרבים של אנדומטריוזיס נראה שאני לא לגמרי תואמת את התמונה הקלינית. באופן כללי אציין שבכמה שנים האחרונות פיתחתי כאבים בעת קיום יחסי מין. סקסולוג ביצע בדיקה רגילה והסיק כי אין מדבור בבעיה פיזית, הכאבים הם בחדירה עמוקה בלבד ומדובר בעניין רגשי שכן הכאבים לא קיימים כל הזמן אלא קורים לסירוגין. (מצד שני, התדירות של הכאבים עלתה)
    בכל מקרה, ביום שני הארון הלכתי לגניקולוג מפאת תחושת אי נוחות שאני התחלתי לחוש בשבוע האחרון בצד שמאלי של הבטן התחתונה, תחושה פיזית של משהו שלא רגיל, עיקצוצים ודקירות מידי פעם, תחושת כאב קלה. בנוסף כאב בעת חדירה השונה מזה שיש לי בד"כ, עם הדגשה בצד השמאלי של הגוף בלבד.
    הוסבר לי כי באופן כללי הטיפול הנפוץ באנדומטריוזיס הוא בעזרת גלולות (אותן אני כבר כמה שנים לא לוקחת).
    מכאן מספר שאלות:
    1. האם ייתכן ואכן אבחנת דלקת אגן הייתה לא נכונה ומדובר היה באנדומטריוזיס מלכתחילה?
    2. האם כדאי לבקר אצל גניקולוג נוסף לקבלת חוות דעת נוספת באשר לאבחנה שכן אין למעשה בדיקה מומלצת שיכולה לתת תשובה וודאית בקשר לאנדומטריוזיס (כי הבנתי שבדיקה כירורגית בהרדמה מלאה ממלצ רק במקרים חריפים)?
    3. האם הכאבים בצד השמאלי שאני כרגע התחלתי לחוש אכן יכולים להיות קשורים באנדומטריוזיס (ז"א האם זה יכול להיות נגע של רקמת אנדומטריום על איבר פנימי כלשהו) והאמצעי היחיד להיפתר מהם הוא באמצעות ייבוש האזור הפנימי בעזרת גלולות לטווח הרחוק וכרגע צפויים לי כאבים חזקים בזמן המחזור הקרוב?
    4. אני לא יודעת אם יש טעם לבקש US בטן לבדוק את האיברים הפנימיים כדי לדעת בוודאות שמדובר בנגע של רקמת אנדומטריום, האם בכלל אפשר לגלות את זה בUS בטן או בUS איברי האגן והרחם? ז"א האם יש דרך לקבל תשובה וודאית ומיידית למקור הכאבים והאי נוחות ולטפל באופן מיידי בבעיה או שיש להסתפק באחנת אנדומטריוזיס ולהפסיק לחפש פתרונות ותשובות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעניין אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• שאלה בעניין אנדומטריוזיס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/01/2016

הייצתי ממליצה לך לנסות לקחת גלולות למספר חודשים ולראות אם המצב משתפר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו