שרירנים ברחם ורירית מעובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירנים ברחם ורירית מעובה
    אביטל
    07/05/2016

בת 32 רווקה ללא ילדים. ברקע מחלת כליות מסוג IGA NEPHROPATHY. נמצאת במעקב גניקולוגי מזה מס' שנים בשל ציסטות שנראו בבדיקות חוזרות. בעבר גם נראה שרירן קטן בקיר קדמי. ביצעתי פעמיים פאפ שהיה תקין. יש לציין שאני סובלת ממחזורים כבדים והאנמיה מטופלת בוונופר.
    אתמול ביצעתי שוב אולטראסאונד בו לא נראו ציסטות אך נראה שרירן חדש בקיר אחורי בנוסף לשרירן הישן בקיר הקדמי. נכתב לי שרירית הרחם מעובה והרופא שעשה לי את הבדיקה שאל אותי האם אני צריכה לקבל מחזור אז אמרתי לו שלפני עשרה ימים הייתי עם מחזור אמר לי שזה יכול להיות קשור לפוליפ. והפנה אותי חזרה לרופא הנשים המטפל. בקרוב אני מתכוונת לעבור טיפול הורמונלי לפני שאיבת והקפאת ביציות לשימור הפריון.
    שאלותיי הן:
    1. האם השרירנים דורשים המשך מעקב והאם מטפלים בהם בדרך כלשהי?
    2. מה המשמעות של רירית רחם "מעובה"?
    3. האם השרירנים עלולים להפריע לתהליך שאיבת והקפאת ביציות ולאפשרות של הריון עתידי?
    4. האם יכול להיות שהדימום הווסתי הכבד הוא בגלל השרירנים למרות שהם לא גדולים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם ורירית מעובה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    10/05/2016

התיעצי םע רופא הנשים שלך שיעבור על כל הבדיקות ויחליט על המשך טיפול בהתאם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו