דיסמנוריאה, כאבי מחזור חזקים מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסמנוריאה, כאבי מחזור חזקים מאוד
    מורן
    24/05/2016

קצת רקע: אני בת 23, סובלת מדיסמנוריאה, וולודיניה (וסטיבוליטיס) ונבדקתי בוירוס הפפילומה (עברתי כבר שני ניתוחים גניקולוגיים ובקרוב מקבלת את החיסון השלישי והאחרון).
    מאז ומתמיד היו לי כאבי מחזור חזקים מאוד.
    זה כלל גם הקאות באופן קבוע, בדר"כ ביומיים הראשונים של המחזור וגם שלשולים.
    לא יכולתי לצאת מהמיטה, לא הייתי הולכת לבית הספר וגם היום (בגיל 23) לפעמים נמנעת מללכת לעבודה, ואם בכל זאת הולכת, זה מאוד מגביל אותי ואני חייבת לקחת כדור איבופן 600 mg לפחות 3-4 פעמים ביום, אחרת לא יכולה לתפקד ובמיוחד לא יכולה לישון כי הכאבים מעירים אותי.
    כבר כמה שנים נוטלת גלולות אמילי שמסייעות מעט עם הכאבים אבל לא מעלימות אותם לגמרי.
    הכדור היחיד שעוזר לי בזמן המחזור הוא איבופן 600 mg כפי שציינתי, שום כדור אחר לא עוזר, ומינון נמוך יותר לא משפיע עליי בכלל.
    האם יש משהו שניתן לעשות?
    אני מרגישה שאיכות החיים שלי נפגעת בימים האלו וזה כך כבר שנים.
    בביקור אחרון אצל רופא משפחה מסוים כשביקשתי מרשם לאיבופן הוא אמר לי שתרופה זו פוגעת בכבד ולכן רשם לי תרופה בשם סלקוקס 200 mg לנטילה פעמיים ביום בימי המחזור.
    ניסיתי לבדוק באינטרנט אבל המידע היחידי הוא שסלקוקס היא תרופה לשיכוך כאב.
    האם תוכלו להסביר כיצד היא עובדת בשילוב עם האיבופן? במה היא מסייעת?

ואשמח לדעת האם יש פתרון למצב שלי, האם יש משהו שניתן לעשות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיסמנוריאה, כאבי מחזור חזקים מאוד - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    24/05/2016

פני לברור לשלילת אנדומטריוזיס
    ניתן להחליף גלולות שיקלו על הכאבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו