מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיסמנוריאה, כאבי מחזור חזקים מאודמורן24/05/2016
קצת רקע: אני בת 23, סובלת מדיסמנוריאה, וולודיניה (וסטיבוליטיס) ונבדקתי בוירוס הפפילומה (עברתי כבר שני ניתוחים גניקולוגיים ובקרוב מקבלת את החיסון השלישי והאחרון).
מאז ומתמיד היו לי כאבי מחזור חזקים מאוד.
זה כלל גם הקאות באופן קבוע, בדר"כ ביומיים הראשונים של המחזור וגם שלשולים.
לא יכולתי לצאת מהמיטה, לא הייתי הולכת לבית הספר וגם היום (בגיל 23) לפעמים נמנעת מללכת לעבודה, ואם בכל זאת הולכת, זה מאוד מגביל אותי ואני חייבת לקחת כדור איבופן 600 mg לפחות 3-4 פעמים ביום, אחרת לא יכולה לתפקד ובמיוחד לא יכולה לישון כי הכאבים מעירים אותי.
כבר כמה שנים נוטלת גלולות אמילי שמסייעות מעט עם הכאבים אבל לא מעלימות אותם לגמרי.
הכדור היחיד שעוזר לי בזמן המחזור הוא איבופן 600 mg כפי שציינתי, שום כדור אחר לא עוזר, ומינון נמוך יותר לא משפיע עליי בכלל.
האם יש משהו שניתן לעשות?
אני מרגישה שאיכות החיים שלי נפגעת בימים האלו וזה כך כבר שנים.
בביקור אחרון אצל רופא משפחה מסוים כשביקשתי מרשם לאיבופן הוא אמר לי שתרופה זו פוגעת בכבד ולכן רשם לי תרופה בשם סלקוקס 200 mg לנטילה פעמיים ביום בימי המחזור.
ניסיתי לבדוק באינטרנט אבל המידע היחידי הוא שסלקוקס היא תרופה לשיכוך כאב.
האם תוכלו להסביר כיצד היא עובדת בשילוב עם האיבופן? במה היא מסייעת?
ואשמח לדעת האם יש פתרון למצב שלי, האם יש משהו שניתן לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסמנוריאה, כאבי מחזור חזקים מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2016פני לברור לשלילת אנדומטריוזיס
ניתן להחליף גלולות שיקלו על הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?