דימום בצוואר הרחם ובדיקת רופאה שאינה ברורה לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום בצוואר הרחם ובדיקת רופאה שאינה ברורה לי
    bat26
    05/06/2016

היי,
    אני בת 26, אני נוטלת גלולות מינס זה כשנה וחצי ללא בעיות מיוחדות.
    בחודש האחרון התחיל לי דימום בין וסתי קל מאוד, שמתחיל לאחר קיום יחסי מין ונמשך כ-5 ימים ולאחר מכן מפסיק. חשבתי בהתחלה שזה קשור למינס ועל כן לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת בתחילה.
    לקחתי החודש את הגלולות באופן סדיר ומדויק מאוד. כמו כן, אני ובן זוגי משתמשים בנוסף לגלולות גם בקונדום (אותו אני גם בודקת, עד כמה שאני יכולה, לאחר יחסי המין).

הייתי אצל רופאת נשים. היא לא ממש הסבירה מה היא עושה ומה המסקנות שלה. פשוט רשמה דברים לעצמה.. היא ערכה לי בדיקה גופנית, והוציאה לי דם במהלכה, אותו שלחה לבדיקות מעבדה. היא אמרה שאין פלא שאני מדממת לאחר קיום יחסי מין. בנוסף ביצעה אולטראסאונד (בתוך הנרתיק).
    היא רשמה -ממצאים בבדיקה:
    נוטלת minesse,
    ליפ קידמי של צואר הרחם מדמם, PAP
    us רחם ושחלות תקינים.

היסטוריה רפואית - בעיות פעילות:
    arthralgia
    post streptarthralgia

היא שלחה אותי לבדיקת קולפוסקופיה, ונתנה לי נרות פלידין.

1. האם היא בעצם ערכה לי בדיקת PAP?
    2. מה זה מה שהיא רשמה בבעיות פעילות? זה קשור לאבחון? קראתי שזה משהו שקשור לבעיות פרקים ואין לי שום דבר כזה...
    3. אם היא חושבת שיש לי דלקת בצוואר הרחם מה ההיגיון בנרות פלידין שמיועדים לדלקת בנרתיק? האם זה יכול לגרום לי נזק לקחת את הנרות האלו אם אין לי דלקת בנרתיק?
    4. האם אני אמורה להיות בלחץ מהממצאים עד כה? (לאבא שלי גילו לאחרונה סרטן שד, ואמא שלי נפטרה מסרטן שד גרורתי)
    האם זה מסוכן שיש לי את הבעיה הזו כבר מעל שבועיים, ועדיין בעצם לא מטופלת, כי אני צריכה לחכות לביצוע הבדיקה שהמליצה עליה?
    5האם היית ממליץ על בדיקות אחרות?

תודה רבה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום בצוואר הרחם ובדיקת רופאה שאינה ברורה לי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/06/2016

היא לקחת לך בדיקת פאפ והמליצה על נרות פולידין שמחטאים גם את צוואר הרחם
    אין חשש להמתין לקולפוסקופיה בשבועיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו