אבחנה לא ברורה-אשמח לחוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה לא ברורה-אשמח לחוות דעת
    נטלי
    03/09/2016

היי, אני פונה משום שמכלול התסמינים שלי לא מסתדר לי עם האבחנות שקיבלתי... אובחנתי עקב אי סדירות במחזור ומראה שחלות פוליציסטי עם שחלות פוליציסטיות, התחלתי לקחת גלולות, לפני כשנה הפסקתי עם הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור. כל ההורמונים שלי תקינים. FSH וכו, טסטוסטרון, כל הפרופיל ההורמונלי, נבדק שלוש פעמים. אני רזה, לא בתת משקל, עשיתי העמסת סוכר 75 גרם לאחר שעתיים היה 140. אין שיעור יתר אקנה או כל תסמין אחר. בדיקת צפיפות עצם הראתה תוצאה לא כל כך טוב, -1.4 או משהו כזה, אני בת 24. רציתי לפנות לאנדוקרינולוגית עם התשובה אבל התור הוא לעוד חצי שנה ואני מאד מודאגת. אני עוסקת בספורט, אך באופן חובבני, אימון של פחות משעה כחמש פעמים בשבוע. בנוסף בכל בדיקות האולטרסאונד שביצעתי, כולל לאחרונה, רירית הרחם הייתה דקה. בנוגע לזה - אחרי שנה ללא מחזור, רירית הרחם לא אמורה לשגשג? לא ברור לי איך אחד הסיבוכים של שחלות פוליציסטיות הוא שגשוג רירית הרחם ואצלי היא תמיד דקה. בנוסף לאחר נטילת פרוברה לא קיבלתי מחזור. בפעם השניה שטיפלתי בפרוברה היה דימום קל מאד. בפעם הראשונה, שהייתה לפני שלקחתי אי פעם גלולות, קיבלתי מחזור תקין לאחר נטילת פרוברה. אני מודעת לזה שקשה מאד לקבל אבחנה בפורום, אבל אני פשוט מאד מבולבלת. אני לא מרגישה שאני לגמרי מתאימה לשחלות פוליציסטיות ולא הייתי רוצה לפספס בעיה אחרת בגלל אבחנה פזיזה. נשמע שיש לי חוסר באסטרוגן, האם זה גם חלק מהתסמונת? אם לא, האם ספורט בכמות כזו יכול לגרום לזה...? חשוב לציין שאני רזה אך לא בתת משקל. ושוב... איך ניתן להסביר את רירית הרחם הדקה? קצת אובדת עצות ומאד רוצה לקבל מחזור טבעי....

אשמח במיוחד להבהרה בנוגע לאסטרוגן ושחלות פוליציסטיות. האם מחסור באסטרוגן יכול לנבוע מהתסמונת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחנה לא ברורה-אשמח לחוות דעת - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    06/09/2016

מבינה את הבלבול שלך. חוסר באסטרוגן לא הולך עם שחלות פוליציסטיות אלא כנראה שיש דיכוי ברמה מוחית.
    פני לרופא נשים להערכתי כדי לתת טיפול הורמונלי שמחקה מחזור רגיל כדי לשפר את מצב רירית הרחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. שאלה קטנה

נטלי
    06/09/2016

תודה רבה על התגובה.
    בטיפול מחקה מחזור - האם כוונתך לגלולות?
    לגביהן אני מרגישה שבמובן מסוים הן מחמירות את המצב... השאלה אם יש חלופה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו