מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה לא ברורה-אשמח לחוות דעתנטלי03/09/2016
היי, אני פונה משום שמכלול התסמינים שלי לא מסתדר לי עם האבחנות שקיבלתי... אובחנתי עקב אי סדירות במחזור ומראה שחלות פוליציסטי עם שחלות פוליציסטיות, התחלתי לקחת גלולות, לפני כשנה הפסקתי עם הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור. כל ההורמונים שלי תקינים. FSH וכו, טסטוסטרון, כל הפרופיל ההורמונלי, נבדק שלוש פעמים. אני רזה, לא בתת משקל, עשיתי העמסת סוכר 75 גרם לאחר שעתיים היה 140. אין שיעור יתר אקנה או כל תסמין אחר. בדיקת צפיפות עצם הראתה תוצאה לא כל כך טוב, -1.4 או משהו כזה, אני בת 24. רציתי לפנות לאנדוקרינולוגית עם התשובה אבל התור הוא לעוד חצי שנה ואני מאד מודאגת. אני עוסקת בספורט, אך באופן חובבני, אימון של פחות משעה כחמש פעמים בשבוע. בנוסף בכל בדיקות האולטרסאונד שביצעתי, כולל לאחרונה, רירית הרחם הייתה דקה. בנוגע לזה - אחרי שנה ללא מחזור, רירית הרחם לא אמורה לשגשג? לא ברור לי איך אחד הסיבוכים של שחלות פוליציסטיות הוא שגשוג רירית הרחם ואצלי היא תמיד דקה. בנוסף לאחר נטילת פרוברה לא קיבלתי מחזור. בפעם השניה שטיפלתי בפרוברה היה דימום קל מאד. בפעם הראשונה, שהייתה לפני שלקחתי אי פעם גלולות, קיבלתי מחזור תקין לאחר נטילת פרוברה. אני מודעת לזה שקשה מאד לקבל אבחנה בפורום, אבל אני פשוט מאד מבולבלת. אני לא מרגישה שאני לגמרי מתאימה לשחלות פוליציסטיות ולא הייתי רוצה לפספס בעיה אחרת בגלל אבחנה פזיזה. נשמע שיש לי חוסר באסטרוגן, האם זה גם חלק מהתסמונת? אם לא, האם ספורט בכמות כזו יכול לגרום לזה...? חשוב לציין שאני רזה אך לא בתת משקל. ושוב... איך ניתן להסביר את רירית הרחם הדקה? קצת אובדת עצות ומאד רוצה לקבל מחזור טבעי....
אשמח במיוחד להבהרה בנוגע לאסטרוגן ושחלות פוליציסטיות. האם מחסור באסטרוגן יכול לנבוע מהתסמונת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה לא ברורה-אשמח לחוות דעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/09/2016מבינה את הבלבול שלך. חוסר באסטרוגן לא הולך עם שחלות פוליציסטיות אלא כנראה שיש דיכוי ברמה מוחית.
פני לרופא נשים להערכתי כדי לתת טיפול הורמונלי שמחקה מחזור רגיל כדי לשפר את מצב רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה קטנה
נטלי06/09/2016תודה רבה על התגובה.
בטיפול מחקה מחזור - האם כוונתך לגלולות?
לגביהן אני מרגישה שבמובן מסוים הן מחמירות את המצב... השאלה אם יש חלופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?