שימוש בIUD לאחר וולבודיניה עקב OC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בIUD לאחר וולבודיניה עקב OC
    יעל
    06/10/2016

שלום,
    בעבר נטלתי גלולות למניעת הריון וכעבור תקופה מסויימת התחלתי לסבול מכאבים עזים באזור הפות והנרתיק, כאבים בחדירה, בהכנסת טמפון וכן גרד והפרשות. זיהום חיידקי או פטרייתי וכן UTI נשללו פעמים רבות ולאחר בירור עלתה האבחנה של וולבו-וגינטיס/וולבודיניה. הפסקתי את הגלולות ולאחר תהליך שיקומי משולב ומספר שנים ללא גלולות (אני כעת יותר מ10 שנים ללא גלולות), מצבי השתפר מאוד.
    לאחרונה אובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס והוצע לי טיפול בIUD מסוג מירנה. למרות שמדובר בהפרשה "מקומית" של פרוגסטרון, ספרות מקצועית מראה ירידה במספר הקולטנים ההורמונליים ברקמות הוגינליות גם במטופלות עם מירנה. מצאתי גם שכ10% מהמשתמשות במירנה סבלו מוגינטיס (כך עפ"י תיאור תופעות הלוואי באתר של ההתקן).
    מחד, אני מעוניינת מאוד בטיפול ביכול להקל על האנדומטריוזיס ממנו אני סובלת, אך מאידך - מפחדת מאוד מחזרה של הוולבודיניה (אציין שהדבר פגע מאוד באיכות החיים שלי). האם קיים מידע בנושא זה? האם עצם העובדה שפיתחתי וגיניטיס תחת טיפול בגלולות יכול להוות גורם סיכון לוגיניטיס עקב התקנת מירנה?
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בIUD לאחר וולבודיניה עקב OC - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    09/10/2016

הטיפול באנדומטריוזיס הוא הורמונלי אם את לא מעונינת בהורמונים האופציה הטובה ביותר היא המירנה נראה לי ולקחת את הסכון. לכל טיפול תמיד יהיו יתרונות וחסרונות וההחלטה בסופו של דבר היא שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו