ציסטה צלולה בשחלה, כאבים ובחילות בביוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה צלולה בשחלה, כאבים ובחילות בביוץ
    שחר
    11/02/2017

שלום,
    בת 27, אובחנתי לפני 3 חודשים עם ציסטה בשחלה שמאל.
    באולטרסאונד כתוב:
    ממצא ציסטי צלול 41*70 ללא מחיצות, דופן דקה חלקה, מובילות לא רגישה, הודגמה זרימה עורקית ורידית.

רופא הנשים שלי הפנה אותי לבדיקת מעקב אחת לחודש.

למרות שהוא טען כי אין קשר בין הציסטה לבין תהליך הביוץ, אני חווה כאבים חזקים בצד שמאל של הבטן התחתונה במשך 2-4 ימים בזמן הביוץ. בשני הביוצים האחרונים הכאב מלווה גם בבחילות והקאות.
    בזמן מחזור אין כאבים מיוחדים.

שאלותי:

1. הבנתי שיש מספר סוגים שונים של ציסטות. האם אפשר לדעת מבדיקת האולטרסאונד איזה סוג ציסטה יש לי? ומה המשמעות מבחינת טיפול/ מעקב?

2. האם הכאבים בזמן הביוץ מעידים על בעיה/ תסביך?

3. בזמן שאני עוקבת אחר הציסטה לאורך חודשים, האם יש ערך לשינוי תזונתי או שינוי באורח החיים בנסיון לייצב את ההורמונים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה.

ד``ר מיכאל פרידמן
    11/02/2017

1. הבנתי שיש מספר סוגים שונים של ציסטות. האם אפשר לדעת מבדיקת האולטרסאונד איזה סוג ציסטה יש לי? ומה המשמעות מבחינת טיפול/ מעקב?

==== במידה מסויימת ניתן לדעת. אבל על מנת לבצע אבחנה זה ניתן רק אחרי ההוצאה של הציסטה. זה לא אומר שאת זקוקה לעבור ניתוח. יש צורך להמשיך מעקב ע"י בדיקות אולטרסאונד.

2. האם הכאבים בזמן הביוץ מעידים על בעיה/ תסביך?

===== לא חייב...
    3. בזמן שאני עוקבת אחר הציסטה לאורך חודשים, האם יש ערך לשינוי תזונתי או שינוי באורח החיים בנסיון לייצב את ההורמונים?

==== לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו