ביקור אצל רופאת נשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביקור אצל רופאת נשים
    ענבל
    22/02/2018

היי, אני ענבל (28)
    נוטלת גלולות מגיל 17 ומחוסנת בחיסון המשולש נגד סרטן צוואר הרחם מגיל 18.
    עברתי בדיקה גניקולוגית ראשונה בגיל 23, לאחר שהיה לי את החבר הראשון איתו קיימתי יחסי מין.
    עד היום היו לי רק שני פרטנרים איתם קיימתי יחסי מין, אותו חבר שנבדקתי לאחריו, ועוד בן זוג שאיתו הייתי רק עם קונדום.
    לפני שלוש שנים עברתי בדיקת פאפ, וזו בעצם הייתה הבדיקה הגניקולוגית השנייה בחיי. (הלכתי לרופאת נשים להתייעץ בנוגע למשהו לא קשור, אז היא כבר דחפה לי את זה על הדרך)

עברתי לאחרונה לרופאת משפחה אחרת, וביקשתי כהרגלי כמידי כמה חודשים- מרשם לגלולות.
    אך היא אמרה לי שעליי לקבוע קודם כל תור לרופאת נשים כדי שהיא תתן לי את המרשם.
    עכשיו אני תוהה:
    אני מגיל 17 לוקחת גלולות, ולרוב בלי כל בדיקה, ואפילו מחליפים לי בין חברות, בלי כל בדיקה ו\או התנייה לבדיקה מצד הרופא, ברור לכולם ולי שאין לי מחלות מין כי הייתי רק עם שני גברים בחיי ואני מחוסנת מסרטן צוואר הרחם. לא מעשנת. לא שותה. בריאה. בלי הסטוריה של כלום במשפחה. לא עברתי ניתוחים ומחלות.
    אני לא מעוניינת לעבור את הבדיקה הזו כתנאי של הרופאה לקבלת גלולות. אני מוכנה לעבור בדיקות דם לקרשיות יתר או מה שגלולות עלולות ליצור מבחינת סיכונים וכו'.
    השאלה היא איפה זה נופל:
    אני יכולה ללכת לרופאת נשים ולהסביר לה את כל זה, והיא תבדוק אותי חיצונית (אולטרסאונד) או בשיחה או מה שבא לה ורופאת המשפחה שלי תרגע ותתן לי גלולות,
    או שאני יכולה להחליף רופא משפחה למישהו שלא יכריח אותי לקיים את הבדיקה הזו כתנאי לקבלת גלולות, כמו הרופא הקודם שלי שבמשך שנים נתן לי גלולות בלי להתנות בבדיקה גניקולוגית ו\או פאפ.
    ואם אני כבר כאן, מעניין אותי מה הסכויים לבחורה כמוני ללקות בסרטן צוואר הרחם? (שוב: מחוסנת, בריאה, רק 2 פרטנרים עד כה, בלי הסטוריה במשפחה, לא מעשנת)?

תודה
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביקור אצל רופאת נשים

הוספת תגובה

• ענבל שלום

ד``ר מיכאל פרידמן
    22/02/2018

ואם אני כבר כאן, מעניין אותי מה הסכויים לבחורה כמוני ללקות בסרטן צוואר הרחם?

=== לכל אישה שמקיימת יחסי מין יש סיכוי מסויים לפתח סרטן צוואר הרחם. את חייבת לעבור כמו כל אישה בדיקת פאפס פעם בשלוש שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא

ענבל
    23/02/2018

אמנם לא ענית לי לגבי בדיקה גניקולוגית לשם קבלת גלולות,
    אבל לגבי סרטן צוואר הרחם, השאלה היא האם יש קשר ומה הקשר בין סרטן צוואר הרחם לקיום יחסי מין.
    ואם כבר יש קשר, מה הסכוי ללקות בזה כשמדובר בפרטנר אחד קבוע, אחרי בדיקת פאפס תקינה. (פלוס אחרי חיסון נגד הסרטן הזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל

ד``ר מיכאל פרידמן
    24/02/2018

מומלץ לכל אישה לעבור בדיקת פאפס - פעם בשלוש שנים מגיל 25 .
    לא חייבים לקיים יחסי מין עם הרבה פרטנרים על מנת להדבק בנגיף הפפילומה. מספיק גם פרטנר אחד.
    ניתן גם היום לבצע בדיקת הנגיף -HPV שזה יותר בטוח המפאפס.
    אז נוכך להעריך את הסיכון של לסרטן צוואר הרחם. באופן כללי נשים בישראל שייכות לקבוצת נשים עם שכיחות נמוחה של סרטן הזה. מחלו זה אינה גנטית היא למעשה מחלה מדבקת. ה-HPV הוא הגורם לסרטן צוואר הרחם.
    עדיין לא הוכח שנשים אשר קבלו חיסון הן לגמרי מוגנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו