חילוף בין גלולות והשפעות משוגעות על ה"מחזור"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חילוף בין גלולות והשפעות משוגעות על ה"מחזור"
    אדוה
    05/03/2018

שלום,
    רציתי להוועץ כיוון שהייתי כבר אצל 2 רופאים שונים של קופת החולים ונראה שאף אחד מהם לא ממש לוקח ברצינות את המקרה שלי שלדעתי הוא מדאיג.
    נטלתי גלולות מינס במשך כשנה וחצי ובמהלך חצי שנה האחרונה לנטילתן הפסקתי לקבל מחזור. לאחר היוועצות החלטתי להחליף לגלולות פמינט על מנת כן לקבל מחזור שניתן לשים לב אליו כיוון שיש בהן מינון הורמונאלי יותר גבוהה, לקחתי חפיסה אחת ומחזור לא הגיע ולכן החלטתי לעשות הפסקה בגלולות ולראות שאני מקבלת וסת. וכך היה והתחלתי אחרי 2 וסתות את הגלולות פמינט מחדש - אלא שמאז אני בדימום כבר 3 שבועות וכאבי בטן לא נעימים. ניגשתי לרופאה וביצאה בי אולטרסאונד גיניקולוגי כדי לשלול היריון - אחרי ששללה ביקשה ממני לקחת 2 כדורי גלולה ביום בכדי להביא להפסקת הדימום - ואז לחזור לגלולה אחת. במשך 4 ימים כך עשיתי וברגע שפסק כביכול הדימום וחזרתי לגלולה אחת הדימום שוב התחיל. העצה של הרופאה - אפשר להעלות את מינון ההורמונים עוד.
    יש פה 2 דברים שאני לא מבינה - הראשון זה למה אני צריכה לדחוף עוד הורמונים מיותרים לגוף שלי? השני זה למה היא לא דווקא ממליצה על הגלולות הקודמות (מינס) שדווקא בהן לא סבלתי מדימומים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אדוה

ד``ר מיכאל פרידמן
    05/03/2018

אני לא יכול לענות במקום הרופאים שלך.
    הבעיה ידועה, יחד עם זה את חייבל להשלים את הבירור - למשל אני ממליץ לשקול ביצוע היסטרוסקופיה - הסתכלות לתוך חלל הרחם - ואולי בדיקות לתפקודי קרישה.
    במידה והכל תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו