כאבין בנרתיק ייתכן שוסטיבולודיניה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבין בנרתיק ייתכן שוסטיבולודיניה?
    לי
    07/04/2018

היי,
    אני בת 20, נוטלת מיקורולוט. סובלת מפסוריאזיס ודלקת פרקים פסוריאטית.
    מזה כחצי שנה סובלת מכאבים ביחסי מין, בעבר סבלתי פה ושם מכאבים אך כחמישה חודשים שהם לא פוסקים. בתקופה האחרונה חלה החמרה וזה הגיע למצב שאני לא מסוגלת לשים טמפון. אפילו בישיבה ממושכת או בניגוב לאחר פיפי יש כאבים. הלכתי לרופאת נשים לפני כשלושה חודשים, נאמר שיכול להיות שהמליאן שנטלתי אז, גורם ליובש נרתיקי, קיבלתי בפנטן + והחלפת הגלולות לבלארה שגרמו לבחילות והקאות. חזרתי למיקרלוט שהייתי נוטלת בעבר.
    בבדיקה לפני שלושה חודשים: בטן רכה, לא רגישה, ללא סימני גירוי צפקי. PS- צוואר נראה תקין הפרשה רגילה. רגישות קלה באזור הפורשט האחורי ובצוי תחתון של הנרתיק. PV-רחם קטן נייד לא רגיש,טפולות ב.מ.פ סרבה לביצוע סונר. לפני כחודש ביקרתי אצלה שוב, אמרה שככל הנראה זה וסטיבוליטיס ואמרה לפנות לרופא מומחה במחלות העריה.
    שאלתי היא: האם יכול להיות שיופיע פתאום וסטיבוליטיס? אף שנוטלת גלולות מאז גיל 17? יש לציין שאני כבר לא מקיימת יחסים עם חבר שלי. זה נהיה סבל. כל מגע באיזור מוביל לבכי ותסכול רב.
    יש לי תור רק ב27.5, מה ניתן לעשות עד אז על מנת להרגיע את הכאב?
    האם להפסיק את המיקרולוט יכול להועיל בנתיים? האם אפשר להפסיק פשוט באמצע החפיסה?
    בנוסף, בדיקת וולוסקופיה, רופא שמומחה במחלות העריה יכול לבצע? אני חיילת ואני חושבת שהאפשרויות שלי מטעם הצבא דיי מצומצמות.
    אני ממש סובלת. בבקשה עזרי לי.
    תודה רבה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ללי שלום

ד``ר מיכאל פרידמן
    07/04/2018

אני ממש לא יכול להתייחס לכל התלונות שלך ללא בדיקה. יתכן שזה ווסטיבוליטיס אך יש אפשרויות אחרות וסיבות לכאבים.
    אני מקווה שאת מבינה שלא ניתן לעשות אבחנה ולהמליץ על טיפול בהתכתבות אפילו שאני מומחה בווסטיבוליטיס וכאבים כרוניים בעריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו