מחזור לא סדיר שנה לאחר הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור לא סדיר שנה לאחר הלידה
    שיר
    22/07/2018

שלום,
    אני בת 34, ילדתי לראשונה לפני 11 חודשים (הריון תקין, לידה וגינלית רגילה, שבוע 36), והוסת הראשונה הגיעה 6.5 חודשים לאחר הלידה. זו שלאחריה הגיעה לאחר 52 יום, ושני המחזורים שלאחר מכן כבר נראו כסדירים, שכן נמשכו 30 ו 34 יום.
    מה שמטריד אותי, הוא שלאחר למכן המחזורים הפכו להיות קצרים מאוד והוסתות תכופות למדי. הוסת הבאה התחילה 11 יום בלבד לאחר הקודמת, נמשכה 5 ימים, ואז שבוע לאחר מכן החלה אחת נוספת שנמשכה כשבוע. היום, 4,5 ימים בלבד לאחר תום הוסות האחרונה שוב הבחנתי בדימום קל.
    אציין שבאפריל האחרון הייתי בבדיקה שגרתית שהייתה תקינה, וכל בדיקות הפאפ שעשיתי לאורך השנים (האחרונה שבהן לפני שנתיים) היו תקינות.
    האם אי סדירות זו שכיחה שנה לאחר לידה? כמובן שהזמנתי תור לר.נשים, אך אשמח להסיר דאגה מליבי.
    תודה מראש על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר מיכאל פרידמן
    22/07/2018

האם אי סדירות זו שכיחה שנה לאחר לידה?

=== אין מקום לדאגה. לפי דעתי יש לבצע בדיקות הורמונליות ובדיקת היסטרוסקופיה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו