בדיקת PAP בהרדמה- בירור

מנהל הפורום

ד``ר מיכאל פרידמן
ד"ר מיכאל פרידמן
לקביעת תור אצל ד"ר מיכאל פרידמן ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקת PAP בהרדמה- בירור
    אור
    15/05/2019

    שלום
    אני בת 37 ובתולה טכנית (כלומר, נסיונות חדירה בלבד) עקב וגיניסמוס.
    ככל הידוע לי מומלץ לבצע בדיקת PAP אחת למס' שנים לאבחון מוקדם של נגעים טרום סרטניים.
    הנושא חשוב לי מאוד, אבל בשלוש הפעמים הקודמות בהן ביקשתי זאת מרופא הנשים סבלתי מכאבי תופת והוא אמר שאינו יכול לבצע את הבדיקה.
    האם ניתן לבצע בדיקה כזו בהרדמה או באלחוש?
    האם יש צורך במצבי?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שלום

    ד''ר מיכאל פרידמן
    16/05/2019

    האם ניתן לבצע בדיקה כזו בהרדמה או באלחוש?

    אין צורך. אפשר לבצע בדיקת נגיפ ה- HPV שמהווה גורם לסרטן צוואר הרחם. נטילת המשטח ניתן לבצע ללא הכנסת המפסק לתוך הנרתיק.

    האם יש צורך במצבי?

    לא בטוח לגמרי ... נשים שלא מקיימות יחסי מין ולא קיימו מגע מיני בד"כ לא מפתחות תהליכים טרום סרטניים בצוואר הרחם.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


