תופעות לוואי התקן תוך רחמי נחושת - ללא הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי התקן תוך רחמי נחושת - ללא הורמונים
    מאיה
    20/07/2019

בוקר טוב,
    לפני כשבועיים הוחדר לי התקן תוך רחמי מסוג nova-t. נאמר לי שחוץ מווסת קשה יותר אין תופעות לוואי ושההתקן מאוד יעיל, אלא שהמצב אינו כזה. מאז, אני חווה גרד כל הזמן, צריבה בעת קיום יחסי מין ובהתאם חוסר רצון לקיים יחסי מין (אולי פה גלומה היעילות של המוצר?) . בנוסף, אני הולכת לשירותים לעשות פיפי המון ובשעות הבוקר חווה קושי במתן שתן (למרות שיש הרבה). במקום זרימה יש לי כמו מן עצירות, טפטופים. מאוד לא נעים.

הייתי לפני כמה ימים אצל הגניקולוגית שלי מחשש לדלקת באגן והיא אמרה שהכל נראה תקין. עשתה לי בדיקה לראות אם יש פטריה נרתיקים - ואין. נתנה לי מרשם לקרם שנקראת דרמקומבין אבל מאחר והתוצאות יצאו שליליות על זיהום חיידקי או פטרייתי לא רואה צורך לקנות.

בנתיים, זה לא עובר, זה לא נעים - מה לעשות? :(

תודה
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר מיכאל פרידמן
    20/07/2019

כך התלונות שלך די מוזרות ואינני רואה קשר להחתקן תוך רחמי.
    אני מקווה שנעשה US על מנת לראות ששהתקן נמצא במקום בתוך הרחם.
    יחד עם זה אי אפשר להתעלם מכל מה שאת עוברת. יתכן שישנה סיבה אחרת. כדאי לפנות לרופא משפחה לבדיקה כללית. אולי כדאי לבצע בדיקת תקבית תשן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    20/07/2019

תודה מיכאל,
    עברתי בדיקה לוודא שהוא במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו