מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש אגני מוגדל ברחם - מה החשד לפי התוצאותיפעת04/01/2020
מבקש לשאול:
אימי בת 75 , ידוע על רחם שריריני שנים רבות, לאחרונה נמצא ממצא שחלתי בגודל 5 ו 7 ס"מ, ועוד כמה ממצאים סולידים קטנים יותר, וערכי AC-125 של 42 .כמו כן נוזל מעט באגן ורחם לא ניד.
בבדיקה גופנית- ממצאים אגניים סולידים, קיר אחורי שנמוש ידנית בדוגלס לא סדיר, מלאות קידמית לרחם, רחם לא ניד.
בסיטי נמצא :בולה בלינגולה, בסיסי ריאות ופלאורה תקינים.
שני האדרנאלים מעובים ומגושמים יותר משמאל.
כליות- תקין, ללא הידרנפרוזיס, אפקט נפרוגני תקין, ללא אבנים, ציסטות קטנות דו"צ, שופכנים ואאאורטה תקינים, ללא לימאדנופטיה, אין מיימת, לולאות מעי- תקין, שלפוחית השתן במילוי חלקי, דופנותיה סדירים, לחוצה על ידי רחם מוגדל עם הסתדיויות .
רחם- גוש אגני מוגדל- צמוד מימין, עם התנזלויות ותוכן כ 7.3 ס"מ, יתכן בטפולה, דוחק את המעי.
עצמות- ללא הרס גרמי.
אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ?
שאלה נוספת: האם יהיה אפשר להוציא את הרחם והטפולות בלאפראסקופיה? אימי עם יתר לחץ דם וסוכרת ולכן חשוב לנו לא פתיחת בטן- מצה דעתך?
אנא עזרתך- בבקשה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן04/01/2020
אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ?
שאלה נוספת: האם יהיה אפשר להוציא את הרחם והטפולות בלאפראסקופיה? אימי עם יתר לחץ דם וסוכרת ולכן חשוב לנו לא פתיחת בטן- מצה דעתך?
=== אנו לא נוהגים לפענח את בדיקות ההדמיה, אבל במקרה של אימך אנהג אחרת.
על סמך האינפורמציה שמסרת לי אין לי ספק שאימך זקוקה לפתיחת בטן חוקרת עם כריתת רחם. הסיבה לכך, כפי שציינת בעצמך, זה חשד לתהליך ממאיר. לא מקובל ואף אסור היום לבצע ניתוח לפרוסקופי במקרים כאשר קיים חשד לממאירות של גוף הרחם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?