גוש אגני מוגדל ברחם - מה החשד לפי התוצאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש אגני מוגדל ברחם - מה החשד לפי התוצאות
    יפעת
    04/01/2020

מבקש לשאול:
    אימי בת 75 , ידוע על רחם שריריני שנים רבות, לאחרונה נמצא ממצא שחלתי בגודל 5 ו 7 ס"מ, ועוד כמה ממצאים סולידים קטנים יותר, וערכי AC-125 של 42 .כמו כן נוזל מעט באגן ורחם לא ניד.
    בבדיקה גופנית- ממצאים אגניים סולידים, קיר אחורי שנמוש ידנית בדוגלס לא סדיר, מלאות קידמית לרחם, רחם לא ניד.

בסיטי נמצא :בולה בלינגולה, בסיסי ריאות ופלאורה תקינים.
    שני האדרנאלים מעובים ומגושמים יותר משמאל.
    כליות- תקין, ללא הידרנפרוזיס, אפקט נפרוגני תקין, ללא אבנים, ציסטות קטנות דו"צ, שופכנים ואאאורטה תקינים, ללא לימאדנופטיה, אין מיימת, לולאות מעי- תקין, שלפוחית השתן במילוי חלקי, דופנותיה סדירים, לחוצה על ידי רחם מוגדל עם הסתדיויות .
    רחם- גוש אגני מוגדל- צמוד מימין, עם התנזלויות ותוכן כ 7.3 ס"מ, יתכן בטפולה, דוחק את המעי.
    עצמות- ללא הרס גרמי.

אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ?
    שאלה נוספת: האם יהיה אפשר להוציא את הרחם והטפולות בלאפראסקופיה? אימי עם יתר לחץ דם וסוכרת ולכן חשוב לנו לא פתיחת בטן- מצה דעתך?

אנא עזרתך- בבקשה בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר מיכאל פרידמן
    04/01/2020

אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ?
    שאלה נוספת: האם יהיה אפשר להוציא את הרחם והטפולות בלאפראסקופיה? אימי עם יתר לחץ דם וסוכרת ולכן חשוב לנו לא פתיחת בטן- מצה דעתך?

=== אנו לא נוהגים לפענח את בדיקות ההדמיה, אבל במקרה של אימך אנהג אחרת.
    על סמך האינפורמציה שמסרת לי אין לי ספק שאימך זקוקה לפתיחת בטן חוקרת עם כריתת רחם. הסיבה לכך, כפי שציינת בעצמך, זה חשד לתהליך ממאיר. לא מקובל ואף אסור היום לבצע ניתוח לפרוסקופי במקרים כאשר קיים חשד לממאירות של גוף הרחם.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו