מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות - ציסטה בשחלה הימנית וכאבי תופתLR06/06/2020
(גיל - 25) לפני שנתיים התחיל כאב תופת בצד ימין, ממש ליד האגן. מיד פניתי למיון, וזה לא היה אפנדיציט. גם רנטגן ואולטרסאונד בטן (במיון) לא מצא כלום. גניקולוג במיון לא מצא כלום, אבל אמר להמשיך במעקב.
הבעיה היא שאני בתולה, ומאוד לא הייתי רוצה לקרוע את הקרום בשביל אולטרסאונד דרך הנרתיק. במיון עשו לי אולטרסאונד בטן ודרך הפתח האנאלי, אבל לא אמרו שבשביל לגלות מה הבעיה - מוכרחים לעשות בדיקה נרתיקית. אם היו אומרים שחייבים אולטרסאונד נרתיקי בשביל לגלות מה הבעיה - ברור שהייתי מסכימה.
כל השנתיים האלה אני מסתובבת עם כאב נוראי, שרק הולך וגדל. הייתי בזמן הזה אצל אינספור גניקולוגים, ואף אחד לא לקח אותי ברצינות. חלק עשו אולטרסאונד בטן ובדיקה אנאלית - לא מצאו כלום, חלק עשו רק בטן... בקיצור, אף אחד לא לוקח אותי ברצינות ובינתיים אני מתה מכאב תופת.
עשיתי גסטרו וקולונוסקופיה (הבדיקה יצאה תקינה), וזה בטוח לא בעיה במעיים.
עשיתי גם בדיקת סיטי, ויצא שיש לי ציסטה בשחלה מצד ימין (בדיוק איפה שכואב לי) בגודל 1.5 ס"מ.
עם התוצאות הייתי אצל גניקולוג, שראה שזה רק 1.5 ס"מ, אמר שזה קטן והכל בראש שלי, ובכלל לא טרח לבדוק אותי - לא אולטרסאונד בטן, ולא אנאלי.
אולי הפרשנות של הסיטי לא נכונה, והגודל של הציסטה יותר גדול... לא יודעת, בכל מקרה יש לי כאבי תופת. אני מפחדת שהציסטה הזאת (באיזה גודל שלא תהיה) נקשרה סביב השחלה או החצוצרה הימנית, ואני עלולה להישאר בלעדיהן בסוף.
השאלה היא כזאת:
1)איזה עוד בדיקות אני יכולה לעשות, כדי לברר מה הבעיה עם הציסטה, למה היא גורמת לי לכאב תופת? (כאמור, סיטי, אולטרסאונד בטן ובדיקה אנאלית כבר עשיתי, איזו עוד בדיקה אפשר לעשות?)
2) האם הדרך היחידה לברר מה הבעיה עם הציסטה היא לקרוע את הקרום ולעשות אולטרסאונד נרתיקי? אחרי כ"כ הרבה שנים ששמרתי את עצמי - מאוד לא הייתי רוצה לקרוע את הקרום, אבל אם זו הדרך היחידה - ברור שאסכים, אבל קודם אני צריכה להיות בטוחה ב100% שאין בדיקה אחרת שאפשר לעשות, בלי לקרוע את הקרום.
הגניקולוגים (במיון ובקופ"ח) לא לוקחים אותי ברצינות, לא מציעים בדיקות שאפשר לעשות במצב הרגיש שלי, לא אומרים איזה עוד בדיקות אפשר לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה
ד``ר מיכאל פרידמן06/06/20201)איזה עוד בדיקות אני יכולה לעשות, כדי לברר מה הבעיה עם הציסטה, למה היא גורמת לי לכאב תופת? (כאמור, סיטי, אולטרסאונד בטן ובדיקה אנאלית כבר עשיתי, איזו עוד בדיקה אפשר לעשות?)
=== נראה לי שעשעת את הכל.
2)האם הדרך היחידה לברר מה הבעיה עם הציסטה היא לקרוע את הקרום ולעשות אולטרסאונד נרתיקי? אחרי כ"כ הרבה שנים ששמרתי את עצמי - מאוד לא הייתי רוצה לקרוע את הקרום, אבל אם זו הדרך היחידה - ברור שאסכים, אבל קודם אני צריכה להיות בטוחה ב100% שאין בדיקה אחרת שאפשר לעשות, בלי לקרוע את הקרום.
=== גם אולטרסאונד דרך הנרתיק לא תמיד נותן תשובה מלאה. וחוץ מזה החדרת המתמר של האולטרסאונד ממש לא פוגע בקרום. אינני יכול לתת לך שום המלצה מבלי לראות אותך ולבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?