מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח הסרת ממצא פרה שופכתילימור14/04/2021
שלום ד"ר,
אני שנה ו4 חודשים אחרי לידה וכבר בחדר לידה נאמר לי שיש לי מעין ציסטה בכניסה לנרתיק שכדאי לבדוק.. לאט לאט היא גדלה והלכתי לגינקולוגים ואורו גניקולוגים שונים שאמרו שמדובר או בסעיף שופכתי או בציסטה (גם ה mri העיד על אחד מהשניים).
מדובר במבנה עגול וכדורי ממש בכניסה לנרתיק שהיה בלי שום תופעות או סימפטומים רק ששמתי לב שהוא משתנה הורמונלית לפני ביוץ - גדל ומתכווץ אחרי מחזור..
בכל הביקורים אצל הרופאים (כולל פעמיים אצל מי שניתח אותי) נאמר לי שזה לא מסוכן והחלטתי לנתח אך ורק בגלל הקטע האסטתי.
עברתי ניתוח בתחילת השבוע שלאחריו המנתח אמר שהוא לא יודע מה זה ושהוא לא נתקל בדבר כזה ושזה יכול להיות מסוכן ושלח את זה לבדיקה דחופה בפתולוגיה..
כמובן שמאוד מאוד נלחצתי.
הוא אומר שהוא הוציא ממצא פרה שופכתי בגודל של 7 ס"מ ושנמתין לתוצאות.
כששוב חזרתי בפניו שזה גוש שהיה מושפע הורמונלית שממש יכולתי לזהות ביוץ איתו הוא אמר שאולי זה יכול להיות אנדומטריוזיס אבל הוא באמת לא יודע מה זה..
לפני חודש התחלתי לקחת גלולות ועוד הוא הרגיש לי קטן יותר שהתלבטתי אם לנתח בכלל...
אני מאוד לחוצה.. מבינה שאין ברירה לחכות שבועיים או שלושה לתוצאות אבל מנסה להבין מה התפספס פה בין כל הרופאים והבדיקות.. (המנתח לא ככ מספק לי תשובות)
איך יכול להיות שכולם אמרו שזה לא מסוכן ואין לחץ לנתח ופתאום המנתח (שהיה בין אלו שטענו שזה או סעיף או ציסטה) אומר שזה יכול להיות ממצא מסוכן?
הניתוח עבר בהצלחה ואני מרגישה טוב אבל נורא מבוהלת..
יש לך אולי תובנות לתת לאור הכתוב?
האם ממצא מסוג זה כאמור מושפע הורמונלית יכול בסופו של דבר להיות חס וחלילה מסוכן?
עשיתי לפני הניתוח צילום חזה ובדיקות דם והכול תקין וגם הmri מלפני 11 חודשים היה בסדר והעיד על ציסטה או סעיף..
מה דעתך? אולי יש לך עוד קצת מידע לתת על הכתוב? אני ממש בחרדה!
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן15/04/2021יש לך אולי תובנות לתת לאור הכתוב?
=== הכי גרוע ברפואה - במיוחד במקרה הגינקולוגי או אולי אורולוגי שלך - זה לנחש לפי תאור של המטופלת.
בכל אופן לא נראה לי שמדובר בממצא ממאיר.
עוד מעט תקבלי תשובה פתולוגית ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
לימור16/04/2021תודה רבה על המענה המהיר!
עוד שאלה קטנה,
במכתב שיחרור נכתב להמנע מים, בריכה ויחסי מין למשך 3 חודשים!
אני מנסה לחשוב אם זה לא יותר מדי זמן?
מדובר בניתוח שאומנם כלל הרבה תפרים אבל לא עירב את השופכה וכולו גניקולוגי..
אם אחרי לידה ותפרים יכולים לחזור לפעילות אחרי בערך 6 שבועות..
3 חודשים (תפרים נמסים) זה לא הרבה?!
אתה יכול לחשוב על משהו שיכול להצדיק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?