מרקם פוליציסטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרקם פוליציסטי
    שרה
    09/10/2010

שלום,

לצערי הרב אובחנתי כחולת קרוהן מטופלת בפנטסה, בת 23. באחת מבדיקות ה c.t שעברתי נמצאה ציסטה שחלתית מימין בקוטר 2.7 ס"מ בעלת דופן עדין וסדיר ותוכן נוזלי מיימי- ציסטה נסיובית. המחזורים שלי תקינים וסדירים. פניתי לרופאת נשים לבדיקה. עליי לציין שבאתי אליה אחרי מחזור אחד שהיה לא כ"כ תקין (הגיע בזמן אך ללא הרבה דם וקצר בהרבה, 3 ימים בלבד כשאצלי המחזור הוא לפחות 5-6 ימים) -עקב לקיחת אטביוטיקה פלג'יל וציפרודקס לאבצס בפי הטבעת. בממצאים היא כתבה שחלה ימנית 30\35 מ"מ מרקם פוליציסטי (זקיקים עד כ-11 מ"מ) נוזל מסביב לשחלה -שחלה שמאלית בגודל תקין, מספר זקיקים בתוכה.

אינני נוטלת גלולות ואף פעם לא הייתי בהריון. לאחר מכן היא שלחה אותי לבדיקת us אגן לא מילדותי עם תיעוד תמונות מלא לאחר המחזור הבא.
    מרקם פוליציסטי אומר בהכרח שחלה פוליצסיטית? מה זאת אומרת נוזל סביב השחלה זהו דבר תקין? ייתכן שזה בגלל המחזור המוזר האחרון שהיה לי ?
    מתנצלת על התיאור הארוך...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרקם פוליציסטי

הוספת תגובה

• מרקם פוליציסטי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    10/10/2010

מרקם פוליציסטי אומר רבוי שקיקים בשחלה. לא בהכרח מלווה בכל התסמונת של שחלות פוליציסטיות ולא בהכרח בעיה. הנוזל סביב השחלה יכול להיות קשור גם למחלת המעי ממנה את סובלת ולא חייב להיות מקור גינקולוגי
    כדאי לחזור שוב על בדיקת US אחרי המחזור הבא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו