האם הגלולה לא מתאימה לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הגלולה לא מתאימה לי?
    שני
    14/10/2010

שלום לכם,

אני בת 20 וחצי, חיילת כבר שנתיים.
    לפני חצי שנה התחלתי שימוש בגלולת 'דיאנה 35' מפני שהתחלתי לקיים יחסי מין.

חשוב לי להתחיל ולספר כי אני סובלת משיעור יתר בפנים באיזור הסנטר והצוואר (ניסיתי לעשות לייזר שרק הגביר את השיעור, כרגע אני עושה אפילציה ) וגם סובלת מאקנה (פצעים פנימיים ומוגלתיים ואודם נוראי באיזור הלחיים והסנטר).

לפני תחילת נטילת הגלולה לא חשבתי שהיא בכלל יכולה להוות פיתרון לשיעור והפצעים אבל כשהתחלתי נאמר לי שהגלולה הזאת משפרת מאוד מצב של אקנה ושיעור יתר בפנים.

את האפילציה אני עושה כבר במשך שבעה חודשים ונוטלת את הגלולה במשך חצי שנה (כפי שציינתי בהתחלה ). מאוד מפריע לי שאין לי שיפור בפנים ! ! ! הפצעים נשארו כמו שהם ואפילו החמירו וגם בשיעור אני לא רואה שיפור משמעותי (למרות שאני עושה אפילציה כבר הרבה זמן וזה היה אמור כבר לעזור.. ).

חשוב לי לציין כי אני משרתת בבסיס סגור וחוזרת אחת לשבועיים וכפי שכולם בטח יודעים האוכל שצה'ל מספק לא הכי בריא שיש ואפילו מזיק ! (שמן בכמויות.. חוסר הגיינה, וכו' וכו').

*יכול להיות שהבעיה שלי בעצם נובעת מהתזונה הלא נכונה.
    גם במצב כזה הגלולה הייתה צריכה כבר לעזור לי?
    *יכול להיות שאני סובלת מבעיה הורמונלית ולמרות שאומרים שדיאנה היא הפיתרון בשביל בחורות כמוני היא בעצם לא מתאימה לי?
    *האם כדאי להפסיק עם הגלולה ולנסות אחרת?

הייתי לפני שבוע אצל רופאת הנשים שלי והיא רשמה לי כדור שבו יש במרוכז את החומר בדיאנה שאמור להפסיק את השיעור והפצעים (cyproterone acatate) ואמרה לי לקחת אותו במשך 15 ימים בכל פעם שאני פותחת חפיסה של דיאנה. מומלץ? יכול להזיק?
    היא עוד אמרה שהגלולה הייתה אמורה לעזור לאקנה כבר חודשיים לאחר תחילת השימוש- וכשהצעתי להחליף גלולה - היא אמרה: "זאת הגלולה הכי טובה לפצעים ושיעור!" הקטע היותר מלחיץ הוא שהיא בכלל לא עשתה לי בדיקות לפני שהתחלתי לקחת אותן וגם כשבאתי עליה אחרי חצי שנה היא הביאה לי מרשם חדש בלי לתת לי לבצע בדיקות כלשהן.. (דם, כבד, וכו'.. ).

ניסיתי ללכת גם לכמה קוסמטיקאיות וכולן אמרו שלא מדובר בבעיה חיצונית (שטיפול פנים אחת לכמה חודשים יכול לפתור ) אלא בבעיה פנימית (חיידק אקנה/בעייה הורמונלית). התחלתי לשקול לקחת רקוטן כדי להפטר מהפצעים אבל אז אני לא אוכל להמשיך עם האפילציה ומפחדת שהשיער יחזור לי וכל הטיפולים שהשקעתי ירדו לטימיון.

עוד דבר שאולי גם קשור או לא קשור, אבל אני סובלת מצריבה בשתן באופן קבוע, למרות שאני שותה המון ! עשיתי בדיקה וגם תרבית ואין לי חיידק וגם לא דלקת. יכול להיות שגם זה קשור לגלולה?

מה הייתם ממליצים? אני חוששת גם להפסיק עם הגלולה ולראות איך זה ישפיע עלי כי אין לדעת מה יהיה עם השיערות ואיך יחזרו לצמוח...

אשמח מאוד לייעוץ בהקדם, אני כבר חסרת אונים.
    תודה

-מצורפות תמונות של מצב הפנים שלי, אולי יוכל לתרום להבנה של הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הגלולה לא מתאימה לי?

הוספת תגובה

• האם הגלולה לא מתאימה לי? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

נסי את הטיפול שרשמה לך הרופאה - בהחלט יכול לשפר מצב.
    נסי ל3 חודשים. דיאנה היא גלולה מצוינת לטיפול באקנה בפנים מסיבה הורמונלית התוספת של ציפרוטרון אצטט יכולה עוד יותר לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו