דימום לאחר קיום יחסי מין-אל תתעלמו!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום לאחר קיום יחסי מין-אל תתעלמו!
    אנונימית
    14/10/2010

שלום

אני בת 21 ונוטלת מליאן כבר למעלה משנה.
    לפני 3-4 חפיסות של גלולות ראיתי דימום קל מאוד בבוקר שלאחר נטילת הגלולה האחרונה ויומיים לאחר קיום יחסי מין אחרונים. דבר שהטריד אותי במיוחד- כיוון שאני אמורה לקבל ווסת רק אחרי 3-4 ימים.
    פניתי לרופאה שביצעה שעשתה לי בדיקת PAP. היא אמרה שתוצאות הבדיקה יגיעו כעבור שלושה שבועות ואכן כך היה.
    לא נשלחו לי תוצאות מדוייקות עם נתונים מספריים, אלא רק מכתב שמודיע לי כי הם שמחים לבשר לי כי בדיקת הPAP שלי יצאה תקינה.
    זה הרגיע אותי מאוד.

אבל אז, אחרי 2 חפיסות נוספות של מליאן (לקראת סיום החפיסה) קיימתי יחסים עם החבר שלי ולאחריהם שוב צפיתי בדימום קל מאוד. מקרה זה חזר על עצמו פעמיים.
    ניגשתי שוב לרופאה וכשהיא בדקה במחשב את התוצאות של הPAP היא אמרה שנצפה משטח דלקתי.
    היא אמרה שבכדי לשלול סיכוי שמדובר בסרטן צוואר הרחם היא הפנתה אותי לבדיקת קולפוסקופיה.
    וכן רשמה לי "פולידין פתילות וגינליות 5%" של דוקטור פישר למשך 10 ימים.
    אוסיף ואומר כי לא באמת הרגשתי משהו מיוחד שעשוי להעיד על דלקת, עם זאת, היו תקופות בעבר שסבלתי בהן מגרד או תחושות צריבה אך הן עברו ללא התערבות רופא ולא קיבלתי טיפול אף פעם נגד כל דלקת או פטריה שהיא.
    ועוד פרט מידע אחרון וחשוב: התחלתי לקיים יחסי מין בגיל 19, עם החבר שלי בלבד וגם אני הייתי היחידה שהוא קיים איתה יחסי מין.
    אין לי עבר משפחתי של סרטן צוואר הרחם.

השאלות שלי הן כאלו:
    1. מה הסיכוי שמדובר בסרטן צוואר הרחם שלא הצליחו למצוא בבדיקת הPAP?
    2. מהו בעצם משטח דלקתי?
    3. למה נמסר לי כי תוצאות בדיקת הPAP שלי תקינות אם נמצא בהן כי אני סובלת מדלקת?
    4. האם ניתן לבצע קולפוסקופיה בזמן שאני עדיין משתמשת בפתיליות הוגינליות שציינתי?
    5. מהי סוג הדלקת שהרופאה איבחנה אצלי?
    6. הבנתי שוירוס הפפילומה הוא הגורם השכיח ביותר לסרטן צוואר הרחם, האם ישנם עוד גורמים לסרטן צוואר הרחם? אם כן, מהם?
    7. אם וירוס הפפילומה עובר רק על ידי מגע מיני ואני וחבר שלי היינו היחידים שנחשפו למגע מיני האחד של השניה, כיצד ייתכן מצב שבו אני נדבקתי (אם בכלל)?
    8. קראתי שבמהלך בדיקת קולפוסקופיה ייתכן שהרופאה המבצעת תיקח דגימה של ביופסיה עבור פתולוג. תוך כמה זמן יש תשובה לבדיקה כזאת?
    9. בעזרת השם אם לא יימצא שום דבר בקולפוסקופיה מהן הסיבות להופעת הדמם לאחר קיום יחסים?

אני ממש לחוצה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.... בבקשה תענו לי מהר... בבקשה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום לאחר קיום יחסי מין-אל תתעלמו! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2010

הפורום איננו מקום לעשות על כל השאלות שלך - את צריכה לפנות לרופאת הנשים שלך.
    משטח דלקתי איננו קשור לסרטן אלא מעיד על זהום מקומי בצוואר שניתן לטיפול אנטיביוטי מקומי.
    הדלקת המקומית הזו יכולה להסביר את הדימום אחרי קיום יחסי מין
    אל תגשי לקולפוסקופיה עם הנירות או המשחה האנטיביוטית בפנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו