כלמידיה ואנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלמידיה ואנדומטריוזיס
    גלי
    15/10/2010

שלום ,
    אני בת 32 סובלת מזה 5-6 שנים מאנדומטריוזיס . לא עברתי לפרסקופיה כך שהאבחון היה בעזרת בדיקה וגינאלית ובדיקת אולטראסאונד שהדגימה את סוג הציסטה (ציסטת שוקולד כדבריי הרופאים) אני מטופלת כרגע בגלולות רצוף והמצב טוב באופן יחסי . לפי הרופא אפשר עוד להמתין עד ניתוח.

ברצוני לברר משהו לגבי העניין הזה . היה לי חבר לפני כמעט 7 שנים (חבר רציני) שלאחר שיחסנו אלכו והתהדקו החלטנו לקיים יחסי מין ללא קונדום . בהמשך הקשר הוא סיפר לי שבמהלך התק' הצבאית (הוא בדיוק השתחרר מהצבא כשהכרנו ) התגלה לו שנדבק בכלמידיה והוא קיבל טיפול אנטיביוטי ואף עשה בדיקות לאחר מכן והכל היה תקין .

לא יודעת מדוע נזכרתי בכך אבל מקריאה על כלמידיה באינטרנט הבנתי שהיא יכולה לגרום במצביה החמורים לדלקת באגן ולהידבקויות .והתחלתי לחשוש אומנם יש לי הדבקויות אבל זה מהאנדו'

האם זה יכול להיות הגורם לאנדומטריוזיס אצלי?האם אדם שטופל באנטיביוטיקה יכול להדביק בכלמידיה? מהתייעצותי עם רופא עור ומין ועם הגניקולוג שלי שניהם נתנו את אותן תשובות . "אין טעם לעשות את הבדיקה" "ייתכן שגם עם הייתה כלמידיה היא חלפה כבר עקב טיפולים אנטיביוטיים אחרים שקיבלת" הם פשוט מסרבים לתת לי לעשות בדיקה . בנוסף , הגניקולוג שמומחה באנדו' טוען שאין קשר בין התחלואים וההידבקויות שגורמת הכלמידיה לאנדו' שיש לי .

אני עדיין לא רגועה ורציתי לבדוק גם איתכם האם ש הבדל בין הדבקויות של אברים בשל מחלת הכלמידיה לבין האנדו' ? אני מרגישה שהם לא רוצים לתת לי את הבדיקה כי זה פשוט כנראה יקר לקופה והם מנסים להימנע מזה ץ

לתשובתכם אודה,

גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלמידיה ואנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• כלמידיה ואנדומטריוזיס - תגובה

ד''ר יואב פלד
    15/10/2010

הרופא שך צודק
    אין קשר בין הדברים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו