מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרוסקופיה להוצאת התקן תוך רחמיקטי07/11/2010
בתאריך 31.8.10 ילדתי בניתוח קיסרי.
בתאריך 31.10.10 בביקור אצל רופאת נשים, לאחר שבדקה אותי שבועיים קודם, והחלטנו על התקן תוך רחמי במסוג מירנה, מיד לאחר ההחדרה הרופאה נסתה באמצעות אולטראסאונד לראות את ההתקן אך ההתקן לא נצפה.
הרופאה הפנתה אותי למרפאה אחרת ששם המכשור יותר מתקדם וגם שם לא ניצפה ההתקן. הרופאה קבעה לי תור לרופא נשים אחר מיד ליום למחרת אך גם רופא זה לא הצליח לראות את ההתקן ושלח אותי לבצע צילום רנטגן אגן אשר בצילום ניצפה ההתקן בתוך חלל הבטן ולא ברחם.
ביום שליש השבוע קבוע לי תור לניתוח לפרוסקופיה ואני מאוד פוחדת ודואגת, קיבלתי דפי הסבר לגבי הניתוח אך עדיין אני מאוד מפחדת.
שאלותי הם:
אך יכול לקרוא דבר כזה? איך אדע שהרופאה החדירה את ההתקן למקום הנכון? מה הסיכונים שבניתוח? מה ההשלכות לעתיד? איזה שאלות עליי לשאול את הרופא טרם הניתוח ואחרי הניתוח.
אני מאוד מבולבלת, מפחדת, לא יודעת לקאת מה אני הולכת אף אחד לא הסביר לי שאחד הסיכונים בהחדרת התקן תוך רחמי שהוא יכול לעבור לחלל הבטן.
אנא הסבירו לי על מצבי, לקאת מה אני הולכת, ועם מה עליי להתמודד לאחר הניתוח
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה להוצאת התקן תוך רחמי - תגובה
ד''ר יואב פלד07/11/2010חדירה של ההתקן לחלל הבטן היא תופעה מוכרת ויכולה להתרחש באחוז קטן של ההתקנות. במקרה זה יש להוציא את ההתקן בהליך ניתוחי שנקרא לפרוסקופיה.
אני בטוח שהמנתח שלך ישמח להסביר לך ולהרחיב על כל שאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?