לפרוסקופיה להוצאת התקן תוך רחמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרוסקופיה להוצאת התקן תוך רחמי
    קטי
    07/11/2010

בתאריך 31.8.10 ילדתי בניתוח קיסרי.
    בתאריך 31.10.10 בביקור אצל רופאת נשים, לאחר שבדקה אותי שבועיים קודם, והחלטנו על התקן תוך רחמי במסוג מירנה, מיד לאחר ההחדרה הרופאה נסתה באמצעות אולטראסאונד לראות את ההתקן אך ההתקן לא נצפה.
    הרופאה הפנתה אותי למרפאה אחרת ששם המכשור יותר מתקדם וגם שם לא ניצפה ההתקן. הרופאה קבעה לי תור לרופא נשים אחר מיד ליום למחרת אך גם רופא זה לא הצליח לראות את ההתקן ושלח אותי לבצע צילום רנטגן אגן אשר בצילום ניצפה ההתקן בתוך חלל הבטן ולא ברחם.
    ביום שליש השבוע קבוע לי תור לניתוח לפרוסקופיה ואני מאוד פוחדת ודואגת, קיבלתי דפי הסבר לגבי הניתוח אך עדיין אני מאוד מפחדת.
    שאלותי הם:
    אך יכול לקרוא דבר כזה? איך אדע שהרופאה החדירה את ההתקן למקום הנכון? מה הסיכונים שבניתוח? מה ההשלכות לעתיד? איזה שאלות עליי לשאול את הרופא טרם הניתוח ואחרי הניתוח.
    אני מאוד מבולבלת, מפחדת, לא יודעת לקאת מה אני הולכת אף אחד לא הסביר לי שאחד הסיכונים בהחדרת התקן תוך רחמי שהוא יכול לעבור לחלל הבטן.
    אנא הסבירו לי על מצבי, לקאת מה אני הולכת, ועם מה עליי להתמודד לאחר הניתוח
    תודה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה להוצאת התקן תוך רחמי - תגובה

ד''ר יואב פלד
    07/11/2010

חדירה של ההתקן לחלל הבטן היא תופעה מוכרת ויכולה להתרחש באחוז קטן של ההתקנות. במקרה זה יש להוציא את ההתקן בהליך ניתוחי שנקרא לפרוסקופיה.
    אני בטוח שהמנתח שלך ישמח להסביר לך ולהרחיב על כל שאלותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו