אמצעי מניע - מה לבחור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניע - מה לבחור?
    טניה
    08/12/2010

שלום! אני בת 36, חודש וחצי אחרי לידה השניה. רופאת נשים המצילה לי על שתי אופציות למניעה - התקן נובה-T או סרזט (אני מניקה). אחרי לידה הראשונה השמשתי בסררזט. יש לי חשד הוא גרם לי לעליה קלה במשקל, חוץ מזה, אני לא מתכננת הריון בפרספקטיבה נראית לעין, בגלל זה אני התחלתי לחשוב על התקן. אבל רופאה שלי לא הסבירה לי כמעט כלום בעיניין. מה הם הפלוסים והמינוסים, חוץ מדברים כלליים כמו אחוזי הבטיחות שעליהם קראתי? מדאיג אותי בין היתר שהיא אמרה שהתקנה די לא נעימה.... בלהתחשב בעובדה שאני נלחצת וכואבת אפילו בבדיקה פנימית שגרתית, האם ה"אי נעימות" במובן שלה זה משהו רציני מאוד וטראומתי לבן-אדם כמוני?
    שאלה נוספת: יש נובה (משהו מכני, כפי שהבנתי) ויש מירנה (הורמונלי). חשבתי שהיא לא המליצה לי על מירנה כי זה לא מתאים להנקה, אבל עכשיו קראתי שזה דווקא לא מפריע להנקה. אז למה היא לא המליצה לי על אופציה הזאת, אולי יש סיבות אחרות שאני לא יודעת עליהן? והאם התקנה של מירנה, למשל, פחות קשה מה"נובה"?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמצעי מניע - מה לבחור?

הוספת תגובה

• אמצעי מניע - מה לבחור? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    08/12/2010

התקנה של כל התקן כולל המירנה איננה נעימה, אבל תלויה במידת הסבילות של האישה ומדת הרגישות שלה לכאבים.
    אם לקחת עד ההריון גלולות והסתדרת איתן טוב ואין גורמי סיכון להמשיך עם הגלולות את יכולה להמשיך עם הסרזט ואז בסוף הנקה לחזור לגלולות רגילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו