כאב בקיום יחסי מין מאז הפעם הראשונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בקיום יחסי מין מאז הפעם הראשונה
    תמר
    01/01/2011

שלום,

אני נשואה מזה 4 חודשים ולפני כן לא קיימתי יחסי מין.

לקח לנו חודשיים עד שהצלחנו שתהיה חדירה בפעם הראשונה בשל כאבים שלי בכל פעם שהתחלנו בחדירה. בתקופה זו הלכתי לרופאת הנשים שלי ששללה וגינימוס אך לא ביצעה בדיקה יותר מקיפה כיוון שטרם הצלחנו לקיים יחסי מין.

בחודשיים האחרונים הצלחנו אך זה מלווה בכאב רב שלי זאת על אף שאני שולטת בעומק/קצב, אנחנו משתמשים בחומר סיכה ואני מגורה. פשוט עצם החדירה כואבת לי. תחושה שאין שם מספיק מקום.

בן זוגי מאוד סבלני כלפי זה (יותר משאני מוכנה להיות סבלנית) ומחזיק את האמונה שזה זמני ויעבור. אני לא כל כך יודעת מה לעשות כי הנסיונות מאוד כואבים לי (לפני החדירה אני מצליחה להינות, אבל החדירה עצמה בסוף כואבת). אני גם שמה לב שזה קצת מוציא לי את החשק לעיתים להיכנס למצב כזה או שאנחנו מקיימים יחסים אך ללא חדירה.

לא נראה לי שהמקור זה קושי בקשר, כי אנחנו מדברים על זה באופן מאוד פתוח ויש הרבה קרבה ואינטימיות סביב זה.

מה זה יכול להיות?

מה עושים?

האם זה נורמאלי בגלל שהאזור עוד לא רגיל וזה יעבור? (אם כן זה יעזור לי לעמוד בכאב, אם אני אדע שזה זמני).

תודה רבה מראש,

תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה תענו, אני זקוקה לעצה

תמר
    03/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בקיום יחסי מין מאז הפעם הראשונה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/01/2011

נסי בינתיים להשתמש במשחת אזראקאין 5% ומרחי אותה בפתח חצי שעה לפני חדירה - היא קצת תאלחש את האזור ותמנע את הכאב.
    פני לבדיקת רופא נשים במומחה במחלות העריה בשאלה של וסטיבוליטיס שזו תגובה של רגישות יתר עצבית בפתח הנרתיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

תמר
    04/01/2011

האם יש צורך במרשם?
    תודה,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/01/2011

אין צורך במרשם אפשר לקנות את זה חופשי על המדף בבתי המרקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה על כאבים בחדירה

תמר
    30/01/2011

שלום ד"ר אברמוב,
    השתמשתי במשחת עזראקין 5% וזה הקל במקצת את הכאב. למרות שהתחושה היא שהכאב הוא לא בכניסה לנרתיק אלא הרבה יותר בפנים. עוד אני אוסיף שהכאב מפסיק מיד שאין חדירה ולא נשאר שורף כמו בתיאורים ששמעתי של וסטיבוליטיס.

שאלתי,
    הייתי היום אצל רופאת הנשים שלי אשר ערכה בדיקה ואמרה שהכל תקין והיא לא רואה דבר (היא כתבה: פות תקין, נרתיק תקין, צוואר הרחם ושחלות תקינים, אין יובש וגינאלי, אין היצרות בהיימן ואמרה שנראה לה שאני כבר למדתי לשחרר את השריר).
    הבדיקה שהיא ערכה לי מאוד כאבה והרופאה אמרה שכיוון שמדובר בבדיקה מאוד קצרה וללא הפעלת לחץ הכאב שלי לא פורפורציונאלי וכנראה שאני מעצימה את הכאב בגלל הטראומה מהנסיונות הראשונים המאוד כואבים. היא המליצה לי לפנות לסקסולוג.

אני אשקיע את הכסף בטיפול סקסולוגי אך לפני שאני עושה זאת רציתי לשאול האם זו תופעה מוכרת? האם יש עוד משהו שעלי לבדוק לפני שאני נכנסת לטיפול סקסולוגי?
    האם זו בעיה שמצריכה טיפול ארוך או מספר פגישות?
    האם זה יכול להיות וסטיבוליטיס כמו שענית לי בשאלה הקודמת? בגלל הכאב בבדיקה והתגובה שלה אחרי נשארתי קצת אילמת ולא שאלתי אותה אם זה נראה לה אפשרי.

תודה רבה,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אברמוב- אני מקפיצה

תמר
    31/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אברהמוב- ועכשיו עם השאלה

תמר
    31/01/2011

שלום ד"ר אברמוב,
    השתמשתי במשחת עזראקין 5% וזה הקל במקצת את הכאב. למרות שהתחושה היא שהכאב הוא לא בכניסה לנרתיק אלא הרבה יותר בפנים. עוד אני אוסיף שהכאב מפסיק מיד שאין חדירה ולא נשאר שורף כמו בתיאורים ששמעתי של וסטיבוליטיס.

שאלתי,
    הייתי היום אצל רופאת הנשים שלי אשר ערכה בדיקה ואמרה שהכל תקין והיא לא רואה דבר (היא כתבה: פות תקין, נרתיק תקין, צוואר הרחם ושחלות תקינים, אין יובש וגינאלי, אין היצרות בהיימן ואמרה שנראה לה שאני כבר למדתי לשחרר את השריר).
    הבדיקה שהיא ערכה לי מאוד כאבה והרופאה אמרה שכיוון שמדובר בבדיקה מאוד קצרה וללא הפעלת לחץ הכאב שלי לא פורפורציונאלי וכנראה שאני מעצימה את הכאב בגלל הטראומה מהנסיונות הראשונים המאוד כואבים. היא המליצה לי לפנות לסקסולוג.

אני אשקיע את הכסף בטיפול סקסולוגי אך לפני שאני עושה זאת רציתי לשאול האם זו תופעה מוכרת? האם יש עוד משהו שעלי לבדוק לפני שאני נכנסת לטיפול סקסולוגי?
    האם זו בעיה שמצריכה טיפול ארוך או מספר פגישות?
    האם זה יכול להיות וסטיבוליטיס כמו שענית לי בשאלה הקודמת? בגלל הכאב בבדיקה והתגובה שלה אחרי נשארתי קצת אילמת ולא שאלתי אותה אם זה נראה לה אפשרי.

תודה רבה,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בקיום יחסי מין מאז הפעם הראשונה - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    03/01/2011

שלום רב,
    לפי התאור שלך ( אבל רק לפי התאור) מדובר בווסטיבוליטיס ראשוני שזה דלקת כרונית של מבוא הלדן, דהיינו תהליך דלקתי בלתי ספציפי מסביב לקרום הבתולים. מקור הדלקת איננו ברור. כעת , כאשר את יודעת שאולי יש לך ווסטיבוליטיס - תפני לרופא המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו