שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    16/01/2011

רקע: לא בהריון ולא נוטלת גלולות, יום 23 של המחזור (לפי תחזיותי, אני אמרוה לקבל מחזור רק עוד כמה ימים) . יש לי חשד לפוליפ שנאמר לי כי יכול לגרום לדימומים קלים מדי פעם (ונאמר לי לא לגעת בו בשלב זה) אם כי מאז בצעתי את האולטרה-סאונד לפני כחודשיים וחצי לא היה דימום. בתוך כך, בעקבות פעולה/תנועה שבצעתי אני חוששת שאולי פגעתי לעצמי באיברי הרבייה, במובן זה שאם אכנס להריון יכול להיוולד עובר פגום כתוצאה מאותה פעולה ואיני יודעת אם הדימום שהופיע הפעם הוא ביטוי לפגיעה או כתוצאה מהפוליפ. אנסה לתאר את הפעולה/תנועה בתקווה שאצליח – זה קצת מסובך: ישבתי לגרוב גרביונים ולשם כך התכופפתי, רכנתי לכיוון כף הרגל והתחלתי לגרוב בצורה קצת משונה שהרגשתי שאני מפעילה לחץ - מאזור כף הרגל, עובר דרך הברך והשוק ועד למעלה - במובן זה שהרגל (ולמעשה אזור השוק) כמו "נדחסה" ודחסה את עצמה לכיוון המפרק/מפשעה ומעלה, והתחושה היתה כאילו שהרגל/השוק דוחסת לי את האיברים הפנימיים מהמפרק/מפשעה כלפי מעלה וכלפי פנימה והופעל לחץ על אזור הבטן התחתונה והאגן. כדי להמחיש יותר טוב את התחושה (ברור לי שאנטומית זה לא כך) אנסה לתאר את הרגל כמו צינור שבתוכו משתחל צינור נוסף ובעקבות אותה תנועה הצינור הפנימי נדחף כלפי מעלה וכלפי פנימה מהשוק לכיוון המפשעה ופנימה לאיברים הפנימיים- בטן תחתונה ואגן ואותו "צינור פנימי" דוחף אותם. (הרגל/שוק לא היתה מעל הבטן, אלא למטה ולחצה/דחפה... מקווה שהצלחתי להמחיש...). מכל מקום, לאחר שהתנועה/תנוחה הופסקה תחושת הלחץ והכאב נרגעו ולא חשתי כאבים כלשהם. בערב, ראיתי דימום קל מאוד - קו דקיק וקטנטן מאוד בצבע אדום על התחתונים (לא דומה למחזור כלל). קשה לי לבודד אם הדימום נגרם בעקבות התנועה המשונה שעשיתי והוא ביטוי לפגיעה במערכת הרבייה היכולה לגרום לנזק לעובר פגום אם אכנס להריון או שמא זה קשור לפוליפ? תודה רבה. אם לא הצלחת להבין את התנועה/תנוחה שעשיתי ולדעתך יש מקום לגשת לרופא שפשוט אראה לו בדיוק איך ישבתי ומה קרה, אנא לציין זאת וכך אעשה. רב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    16/01/2011

שושי שלום
    אין פעולה שיכלת לבצע או תנועה שעשויה לפגוע ביכולת הרבייה שלך
    ועל כן מומלץ להמשיך מעקב ע"י רופא נשים לצמורך בירור של אי סדירות מחזורים ובמידת הצורך פרופיל הומונאלי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך

טלי
    16/01/2011

א. תודה על תשובתך המהירה. ב. האם יתכן שהדבר מרמז על אי סדירות במחזור (שכן זה לא דומה למחזור - קו אדמדם דקיק ומזערי שכמעט ונבלע בהפרשה הטרום-מחזורית ויש להתקרב מאוד כדי לזהות אותו - דומה לסיב) או שמא יתכן כי זה קשור לפוליפ? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו