מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה ושאלה נוספתטלי11/02/2011
תודה על תשובתך ושאלה נוספת: עד התקופה האחרונה, כלומר בשנים האחרונות, הייתי מקבלת מחזור ביום ה - 26-27. (אם כי בשנים עברו היו פעמים שהייתי מקבלת אפילו מוקדם יותר ביום ה-24 ). הפעם המחזור הופיע ביום ה - 24 ולא הייתי מוטרדת מכך לו לא הייתי כמעט בת 43 וללא ילדים. מחזור מקדים משמע ביוץ מוקדם יותר (ואכן ההפרשות המאפיינות אצלי ביוץ הקדימו והופיעו ביום השמיני) שיכול הלצביע על ירידה בכושר הפוריות שממילא קיימת בגיל זה ועל עליה ב - FSH. עוד אוסיף כי בחודש ספטמבר האחרון המחזור שלי הקדים בצורה קיצונית פעמים באותו חודש. ביום ה -19 ומיד אח"כ ביום ה - 12. זה קרה כשהייתי בחו"ל (ועלי לציין כי באותה עת הייתי במתח די רציני) אך בכל זאת מדובר במשהו מאוד חריג וקיצוני. בצעתי מעקב זקיקים והרופא אמר שעל פניו המערכת חזרה להתייצב ואולי מדובר רק בשיבוש הורמונאלי. עוד אוסיף כי ביוני האחרון (לפני כל הסיפר של הקדמת המחזור) בצעתי פרופיל הומונאלי שלדברי הרופא היה תקין (לרבות ה-FSH) וככשאלתי אותו בספטבבר אם לחזור על הפרופיל ההורמונלי הוא סבר כי אין צורך. מאז יוני עברו כמה חודשים ארוכים... ומאז מן הסתם יכלו לחול שינויים ב FSH וכו' והחשש שלי הוא כי מדובר בביטוי של ביוץ מוקדם הנובע מעליה ב FSH ואובדן כושר הפריון (שבגילי ממילא כבר רחוק למהיות מזהיר) - האמנם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/02/2011יכול להיות שיבושים במחזור בשנים אלו, כל עוד את מבייצת את פוריה..את יכולה לעשות בדיקת FSH כדי לראות מה השתנה מלפני מספר חודשים. אם את מעונינת להרות - זה הזמן עכשיו. אי אפר לדעת מה מידת הפוריות שלך עד שלא תנסי להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?