מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות בקשר לבירור גניקולוגיאילנה17/02/2011
שלום.
אני בת 32, מנסה להרות מזה 5 חודשים.
במחזור שלפני המחזור האחרון היה לי דימום קל מאוד כשבוע לפני הזמן שציפיתי לקבל וסת. באותו זמן חשבתי ברגע הראשון שמדובר במחזור שהקדים (נדיר אצלי, המחזור סדיר) אך ראיתי שהוא לא מתפתח כפי שאני רגילה במחזור, וחשבתי שאולי מדובר בהשרשה. כ-5 ימים לאחר שהתחיל הדימום הזה קיבלתי מחזור "אמיתי".
מכיוון שזה ארוע שלא קרה לי בעבר פניתי לרופא הנשים שלי.
הרופא ביצע אולטרסאונד (ביום 18 למחזור) והבחין בממצא שנראה לו דורש בירור, "ממצא אקולוצנטי" בגודל 10 מ'מ, והפנה אותי לבירור בבית חולים.
בבית החולים ביקשו ממני לעשות אולטרסאונד שוב ביום 5 למחזור ולשוב אליהם.
זה בוצע וחזרתי לבית החולים.
בבית החולים עשו לי שוב אולטרסאונד מטעמם וקבעו ש:
אנדומטריום סדיר 6 מ'מ ובפה הפנימי הד היפראקגוני + נבוטיאן ציסט, וריאנט תקין.
הרופאה המליצה לבצע מעקב בעוד 3 חודשים.
השאלות שלי הן:
1. התחושה שלי היא שהדימום החלש היה הריון שלא הצליח - האם אפשרי?
2. האם אפשר לקבל הסבר נוסף על הממצאים שקבעו בבית החולים?
3. השבוע ביצעתי אולטרסאונד פעמיים - לאחר האולרסאונד אני מסתובבת עם תחושת עצבוב מרגיזה באזור הרחם (זה אזור שלא מרגישה בו בלום בדרך כלל), ממש בפנים. התחושה נמשכת כמה ימים. האם זו תופעה נורמלית? זה די גורם לעצבנות.
4. האם ניתן לומר משהו על אי ההצלחה להיכנס להריון עד כה לאור האמור לעיל(לא הריתי בעבר ולא עברתי גרידה)? הרופא שלי אמר שהוא לא יכול לטפל בי בהקשר זה עד שיבוצע הבירור.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
אילנה17/02/2011הממצא הוא באזור האיסטמוס, כך על פי הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שהשאלה פוספסה, אני הגיבו
אילנה19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?