מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון קדם ויסתינטע23/03/2011
זה יותר כמו שיגעון קדם ויסתי...
אני בת 26, די בטוחה שאני סובלת מ PMDD.
מחודש לחודש העוצמות משתנות אבל יש לי תחושה שזה מתחיל להחמיר.
שבועיים לפני המחזור בערך המצב רוח יורד, לא מצליחה להתרכז,חוסר אנרגיה, עייפות, נהיית פסימית, עצב וכעס חסר סיבה, וחשק לעשות כלום, מתרחקת מאנשים..נמנעת אפילו ממפגש עיניים.
יש לי דחף עצום לריב עם אנשים, ואני כל הזמן ב"כוננות", שמישהו רק יגיד לי משהו לא במקום כדי שתהיה לי סיבה "לצאת עליו".
אבל לאחרונה אני מנסה להיות מודעת ופשוט נמנעת מכל תקשורת אפשרית.
ואת החברים הקרובים והשותפה אני דואגת להזהיר ולהרחיק עד שאחזור לעצמי.
יש מחזורים שבהם יום אחד זה מתפרץ בצורה מאוד קיצונית, זעם עצום וצורך להרוס כל דבר אפשרי פיזית ורגשית.
כמובן שביום של קבלת הוסת הכל נעלם כלא היה...ואני מצליחה לחייך ויש תחושה כאילו באותו רגע נולדתי מחדש.
ניסיתי גלולות שלא עזרו, ואני לא מתכוונת לבזבז חודשים על גבי חודשים בניסיון למצוא גלולה מתאימה. אני גם בספק אם קיימת כזאת.
לפי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שהטיפול היחיד הוא תרופות נוגדות דיכאון, למרות שהייתי מעדיפה להימנע מלקחת תרופות כל חיי. אבל אני לא מסוגלת להמשיך לחיות ככה וכבר לא אכפת לי מה ייתנו לי.
למי אני צריכה לפנות עם הבעיה הזאת, רופא נשים, פסיכיאטר או שמספיק רופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קדם ויסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/03/2011התחילי עם רופא משפחה, אם לא יעזור פסיכיאטור כדי שיתאימו לך כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?