שחלות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    סיון
    26/03/2011

אני בת 27. נוטלת גבולות מזה כ-7 שנים.
    בהיותי בת 20 ניגשתי לרופא והתלוננתי על מחזור לא סדיר.
    על סמך בדיקות דם שעכתי נאמר לי שי לי שחלות פוליציסטיות (לא התבצעה בזמנו שום בדיקה פיזית) והפתרון המומלץ היה נטילת גלולות.
    מאז ועד היום אני נוטלת גלולות גם כאמצעי מניעה - בתחילה היו אלו גלולות אסטל 35, ועם הזמן עברתי למליאן על סמך המלצה של רופא (אחר, עברתי קופ"ח). יש לציין שלאורך השנים לא היו בעיות מיוחדות, המחזור סדיר.

השאלה שלי היא האם יש מקום לבדיקות מקדימות / הכנות בטרם ארצה להיכנס להריון (טווח של שנה מהיום)? האם השחלות הפוליציסטיות אמורות להשפיע? האם עם הפסקת הגלולות בעיית המחזור הלא סדיר עלולה להופיע שוב? האם תהיה לה השלכות על הפריון? האם יש לכך טיפול והאם יש דברים שאוכל לעשות מבעוד מועד על מנת לפתור את הבעיה? האם אבחנה על סמך בדיקת הדם הינה ודאית?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• מקפיצה

סיון
    28/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    29/03/2011

כשיש שחלות פוליציסטיות הטיפול לדכא את הציסטות זה גלולות.
    כשתרצי להכנס להריון אז תפסיקי את הגלולות ותראי מה קורה. אם המחזור יחזור להיות לא סדיר יש מקום לעשות ברור הורמונלי ואולטראסאונד ואם יש הפרעת ביוץ לתת לך כדורים לביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו