התקן מירנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן מירנה
    מ
    30/03/2011

שלום,
    אני בת 33 נשואה +2. שתי ההריונות והלידות שי עברו בהצלחה וללא סיבוכים.כמו כן אין לי עבר של הפלות.לאחר הלידה השנייה לפני כ- 3.5 שנים הותקן ברחמי ההתקן נובה טי,לאחר תק' (סה"כ חודשיים) של דימומים לא סדירים ניגשתי לרופא נשים בחר"פ (אני אשת קבע) אשר קבע כי ההתקן לאחר 3 שנים מתפוגג תוקפו ועל כן יש להסירו ולהתקין במקומו את המירנה.וכך עשיתי ,אך במשך חודשיים לא קיבלתי ווסת וחששתי כי משהו לא תקין.ולכן הלכתי להתייעץ עם רופא באופן פרטי ,ראשית הכל היה תקין אך הוא הסביר לי כי למרינה יש תופעה של ווסת מאוד מאוד קצרה ולעיתים ללא ווסת כלל.חשוב לציין כי לפני התקנת המירנה הייתה לי ווסת סדירה באופן כללי ולמשך שמונה ימים ועם דימום חזק וכאבים (כמו בגיל 16...)וכעת מדצמבר האחרון כשאני עם המירנה אין לי דימום כלל בתק' הווסת כלל!!! אלא רק כאבים בחזה בזמן ימי המחזור , חזה נפוח ומעט כאבים בבטן התחתונה.אך אני מרגישה שהשמנתי (ואני שומרת באופן קבוע על תזונה מאוזנת מאוד מתמיד) מאז והתנפחתי וכן כי העובדה כי אין לי דימום כלל למעשה לא נותנת לגוף להתנקות והוא גם באופן תמידי נפוח.האם זה בגלל המירנה ? והאם המלצתך להסירו ולהחזיר שוב את הנובה טי שבסה"כ עשה את עבודתו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקן מירנה

הוספת תגובה

• התקן מירנה - תגובה

ד''ר יואב פלד
    30/03/2011

את בין המאושרות שבשל המירנה אין להם דימום חודשי
    השאירי המירנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו