מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה- גינקולוג או אורולוג?נוי17/04/2011
שלום, אני בת 24, עם 2 סוגי בעיות שעד היום לא ברור אם יש קשר ביניהן..
האחת היא בעיה חוזרת של דלקות בשתן כבר כ7 שנים עם עמידות לסוגים לא מעטים של אטניביוטיקה כאשר כל דלקת חמורה מקודמתה. האורולוג האחרון שטיפל בי רשם לי כדור מונע (חצי שנה מקרודנטין ואז חצי שנה ציפורל וחוזר חלילה) אשר באמת מונע אבל עדיין, יש רגישות בשתן, לעיתים לא רחוקות צריבה. אני חוששת להפסיק עם הכדורים המונעים כי הדלקת האחרונה הייתה כואבת ברמה שלא ניתן לתאר האנטיביוטיקה לא עזרה ולבסוף ניתנה לי איזושהי אבקה שאני לא זוכרת את שמה שלוקחים פעם אחת ומאז לא הרגשתי באמת שהמצב חזר לקדמותו.. אם כך, מצד אחד אני לא מרגישה שהבעיה נפתרה במאה אחוז ופעולת מתן השתן לא חזרה לקדמותה.. מצד שני מאז לקיחת הכדורים לא הופיעה דלקת כמו שהיו לי במשך שנים כמעט מידי חודש.. עם זאת, אינני רוצה כל חיי לקחת כדורים שהם אנטיביוטיקה במינון נמוך.. אז מה עושים?
הבעיה השניה התחילה לפני כשנתיים( קצת אחרי הופעתה של הדלקת בשתן האחרונה והאיומה ביותר שהייתה לי) התחילו לי הפרשות וצריבות שאובחנו כדלקות בנרתיק/ פטריות ודומיהם. כל הטיפולים הקלו במקצת אך אני נותרת עם תחושה "יבשה", לא טבעית שלעיתים מתגברת, הולכת לגינקולוג מתחילה עוד טיפול שעוזר לתקופה של שבועיים שלושה ואז התחושה מתגנבת שוב ואיתה היובש. אני מקיימת יחסי מין מגיל 18 ומעולם לא הייתה לי תחושת יובש, הפרשות חומות/צהובות וצריבות. בגלל שהבעיה לא נפתרה אחרי תקופה מסויימת החלפתי גינקולוג באחר, ואף אחד עד היום לא עזר לי. לבסוף עייפתי,עזבתי את זה כך, ואני בעיקר מיואשת. אינני יודעת אם המקור לצריבות וליובש הוא גניקולוגי או אורולוגי.. האם הבעיות קשורות זו לזו? מדוע הטיפולים לא עוזרים? האם יש רופאים שמתמחים בשני התחומים? והאם למישהו יש המלצה כבר ניסיתי הכל (הומאופאתיה, דיקור), תודה רבה למי שקרא את כל שכתבתי ועוד יותר למי שיענה וינסה לעזור לי.
תודה, נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה- גינקולוג או אורולוג? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/04/2011בעיות השתן יטופלו על ידי אורולוג. לגבי הצריבות וההפרשות הנרתיקיות הן אמורות להיות מטופלות על ידי גינקולוגים המתמחים במחלות העריה. יכול להיות שלאחר דלקות חוזרות בדרכי השתן וטיפולים אנטיפטריתייים מרובים פיתחת בעיה של רגישות יתר בפתח הנרתיק היוצרת תחושת יובש בקיום יחסי מין ( וסטיבוליטיס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?