עזרה- גינקולוג או אורולוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה- גינקולוג או אורולוג?
    נוי
    17/04/2011

שלום, אני בת 24, עם 2 סוגי בעיות שעד היום לא ברור אם יש קשר ביניהן..
    האחת היא בעיה חוזרת של דלקות בשתן כבר כ7 שנים עם עמידות לסוגים לא מעטים של אטניביוטיקה כאשר כל דלקת חמורה מקודמתה. האורולוג האחרון שטיפל בי רשם לי כדור מונע (חצי שנה מקרודנטין ואז חצי שנה ציפורל וחוזר חלילה) אשר באמת מונע אבל עדיין, יש רגישות בשתן, לעיתים לא רחוקות צריבה. אני חוששת להפסיק עם הכדורים המונעים כי הדלקת האחרונה הייתה כואבת ברמה שלא ניתן לתאר האנטיביוטיקה לא עזרה ולבסוף ניתנה לי איזושהי אבקה שאני לא זוכרת את שמה שלוקחים פעם אחת ומאז לא הרגשתי באמת שהמצב חזר לקדמותו.. אם כך, מצד אחד אני לא מרגישה שהבעיה נפתרה במאה אחוז ופעולת מתן השתן לא חזרה לקדמותה.. מצד שני מאז לקיחת הכדורים לא הופיעה דלקת כמו שהיו לי במשך שנים כמעט מידי חודש.. עם זאת, אינני רוצה כל חיי לקחת כדורים שהם אנטיביוטיקה במינון נמוך.. אז מה עושים?
    הבעיה השניה התחילה לפני כשנתיים( קצת אחרי הופעתה של הדלקת בשתן האחרונה והאיומה ביותר שהייתה לי) התחילו לי הפרשות וצריבות שאובחנו כדלקות בנרתיק/ פטריות ודומיהם. כל הטיפולים הקלו במקצת אך אני נותרת עם תחושה "יבשה", לא טבעית שלעיתים מתגברת, הולכת לגינקולוג מתחילה עוד טיפול שעוזר לתקופה של שבועיים שלושה ואז התחושה מתגנבת שוב ואיתה היובש. אני מקיימת יחסי מין מגיל 18 ומעולם לא הייתה לי תחושת יובש, הפרשות חומות/צהובות וצריבות. בגלל שהבעיה לא נפתרה אחרי תקופה מסויימת החלפתי גינקולוג באחר, ואף אחד עד היום לא עזר לי. לבסוף עייפתי,עזבתי את זה כך, ואני בעיקר מיואשת. אינני יודעת אם המקור לצריבות וליובש הוא גניקולוגי או אורולוגי.. האם הבעיות קשורות זו לזו? מדוע הטיפולים לא עוזרים? האם יש רופאים שמתמחים בשני התחומים? והאם למישהו יש המלצה כבר ניסיתי הכל (הומאופאתיה, דיקור), תודה רבה למי שקרא את כל שכתבתי ועוד יותר למי שיענה וינסה לעזור לי.
    תודה, נוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה- גינקולוג או אורולוג? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    17/04/2011

בעיות השתן יטופלו על ידי אורולוג. לגבי הצריבות וההפרשות הנרתיקיות הן אמורות להיות מטופלות על ידי גינקולוגים המתמחים במחלות העריה. יכול להיות שלאחר דלקות חוזרות בדרכי השתן וטיפולים אנטיפטריתייים מרובים פיתחת בעיה של רגישות יתר בפתח הנרתיק היוצרת תחושת יובש בקיום יחסי מין ( וסטיבוליטיס)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו