שחלות פוליציסטיות וזימון הוסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות וזימון הוסת
    טניה
    05/05/2011

שלום דוקטור :-)

אני בחורה בת 22, ויש לי שחלות מעט פוליציסטיות.
    הוסת התחילה בגיל צעיר, הייתה סדירה למשך כחצי שנה ולאחר מכן השתבשה ועד היום אין לי וסת סדיר.

בגיל ההתבגרות התחלתי לקחת גלולות מינס, לפני כחמישה חודשים החלטתי לעשות הפסקה ולראות אולי הוסת יתחיל לבד, ואכן, הוא התחיל לבד לאחר חודש, אבל אחר כך, שוב השתבש, ועד עכשיו אין לי וסת שוב. כשלושה חודשים.

הלכתי לגניקולוג ושאלתי אותו מה יותר כדאי, לקחת מינס על בסיס קבוע, או, לזמן את המחזור בעזרת כדורים מיוחדים כל חודשיים.
    ציינתי שאין בכוונתי לקיים יחסי מין לא מוגנים, אז הוא אמר שעדיף לוותר על הגלולות, ופשוט לזמן את המחזור כל חודשיים. (עם הכדורים שלוקחים במשך 5 ימים פעמיים ביום).
    בכללי אני בחורה בריאה, ללא עודף משקל, מעולם לא היה לי אקנה, וללא בעיות סוכרת. אני מבצעת בדיקות כל חצי שנה ואין כלל בעיות.

השאלה שלי היא כזאת, מה אכן יותר כדאי\בריא, גלולות, או זימון הוסת כל חודשיים?

האם עלי לצפות לסיבוכים בעתיד בגלל השחלות שלי? ;-(

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות וזימון הוסת - תגובה

ד''ר יואב פלד
    07/05/2011

הבחירה נתונה לשיקול דעתך
    את החסרונות והיתרונות של כל שיטה הרופא כבר בטח דיין איתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו