דימומים בנטילת סרזט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים בנטילת סרזט
    ליאור
    08/05/2011

שלום,
    אני בת 22, נוטלת סרזט מזה חודש וחצי. בשיתוף עם הגניקולוגית בחרתי בסוג הגלולות הזה כי העדפתי להימנע מתופעות לוואי.

לפני כשבוע ויומיים התחילו לי דימומים. לא משהו שדומה כלל וכלל למחזור; אלו דימומים קלים ביותר. לפני כ-6 ימים גם פספסתי גלולה והשלמתי אותה באיחור של 14 שעות, לצערי(כמובן שהשתמשתי באמצעי הגנה אחרים). מאז הדימומים לא מפסיקים והם אמנם קטנים, אבל גם כשקיבלתי וסת לא דיממתי מעבר ל-5 ימים.

כרגע אני בחו"ל, אשמח אם תוכלי להגיד לי אם המצב התקין או לפנות לגנקולוגית שלי עוד כמה ימים, כשאהיה בארץ.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים בנטילת סרזט

הוספת תגובה

• בנוסף לכך

ליאור
    08/05/2011

(אם אני כבר שואלת)

אני יודעת שמינון ההורמונים באמת נמוך ביחס לגלולות אחרות, אז הגיוני שבכל זאת תהיה ירידה משמעותית בחשק המיני וגם יובש במהלך קיום היחסים?
    זה מעולם לא קרה לי לפני

תודה שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לכך - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    08/05/2011

הדימומים יכולים לקרות תחת הסרזט בשנה הראשונה ללקיחתו. ירידה בחשק המיני ויובש נרתיקי קשורים גם הן לסרזט וכדאי יהיה לקחת לפחות תוספת של אסטרוגן מקומי כדי למנוע את היובש. אם אין סיבה רפואית לא לקחת גלולות משולבות לדעתי הן עדיפות במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו