פטריה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה חוזרת
    מיואשת
    23/05/2011

שלום רב,
    יש לי בעיה עם פטריה חוזרת בנרתיק(candida)
    הכל החל לפני כשנה. רופאת הנשים שלי המליצה לי על אגיסטן (נרות ומשחה), ולאחר מספר שימושים, הפטריה חזרה. לפיכך, היא המליצה לי על פלונקול, פעם בחודש, אחרי מחזור למשך 4 חודשים.
    בחודש החמישי הפטריה חזרה. קיבלתי מרשם של עוד 4 כדורי פלונקול שוב ליטול פעם בחודש. הפטריה חזרה בעת הטיפול לאחר נטילת אנטיביוטיקה.
    אני עכשיו די מיואשת כיוון שהפטריה לא נעלמת, הרופאה המליצה לי למרוח אגיסטן גם לי וגם לחבר שלי, בנוסף על לקיחת כדור במינון גבוה יותר (2 כדורים, פעמים ביום).
    האם הטיפול הזה באמת יעזור? ומה אם לא ? האם באמת יש צורך שהחבר ימרח או אפילו שיקח כדור פלוקנול אחד?(יש לציין שאין לו שום תסמינים של הפטריה, אך האם בכל זאת יש דרך לבדוק אם הוא נדבק?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה חוזרת

הוספת תגובה

• מקפיצה

מיואשת
    24/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה חוזרת - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    24/05/2011

הסבירות שהפטריה מדבקת נמוכה ביותר ולכן לא רואה סיבה לטפל אינטנסיבית בחבר, אלא אם יש לו אודם או גירוי חיצונית בפין. אנטיביוטיקה זו סיבה טובה לחזרת פטריה ופעם הבאה באופן קבוע כשאת נוטלת אנטיביוטיקה קחי במקביל פלוקנול או טיפול אנטיפטריתי אחר.
    כדאי לעשות תרבית נרתיקית כדי לראות איזה סוג פטריה זו, קחי טיפול בפרוביוטיקה קבוע דרך הפה ואולי יש מקום גם לטיפול בפרוביוטיקה לנרתיק. נסי להתיעץ עם נטורופטים או דיאטניות לגבי שינויי תזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפטריה

יולי
    24/05/2011

היי,
    גם אני סבלתי קשות מבעיה זאת. היתה תקופה שלא יצאתי מזה...מדי פעם זה חוזר...
    אתן לך כמה טיפים, מקווה שיעזור לך...
    1.הפחיתי באכילת מזון רווי פחמימות- לחמים,פיצות, מאפים מתוקים וכו',זה מצע טוב לפטריה.
    2. כל יום תוכלי יוגורט ביו רגיל, רצוי לא מתוק אלא את החמוץ, אכילתו עוזרת לאזן את הפלורה הטבעית של החיידקים בגוף, כולל בנרתיק.
    3.לשים תחתוני כותנה, כיוון שהם נושמים וסינטטיים לא נותנים לזיעה לעבור וזה גם מצע טוב לפטריה.
    4.אם את משתמשת בתחתוניות אז כאלו בלי ריח ועשויות מכותנה מכיוון שאלו עם ריח לפעמים יוצרות גירוי ואז גם הפטריה חוגגת, חברת כותקס מייצרת מכותנה, עכשיו עברתי אליהם.
    5.בקשי מהרופאה שלך נרות פולידין לתוך הנרתיק, אלה דווקא מאוד עזרו לי אחרי ששנה לא יצאתי מפטריה, אז החלפתי רופא והרופא החדש נתן לי אותם לנסות, עזר לי, בערך לשנה שככתי מפטריה...
    6.אחרי סקס תשטפי במים פושרים עם חומץ, נגיד כוס מים וכפית, טיפה יותר, חומץ. הנרתיק שלנו חומצי, זה ככה ההגנה הטבעית של הגוף, הזרע בסיסי, ברגע שהחבר גומר בפנים האיזון מתערער לכמה שעות, והפטריה תוקפת. בשטיפה עם חומצ את מחזירה קצת את החומציות.
    7. פעם בכמה ימים את יכולה לשטוף את הנרתיק עם חוקן שבתוכו מי סודה, נגיד כפית שטוחה של סודה לשתייה/אפיה לכוס מלאה של מים. הפטריה לא אוהבת סודה.
    8.תשאלי איך החבר שלך אמור להיבדק, מכיוון שיכול להיות שהוא נשא של הפטריה, אבל זה לא מתבטא אצלו כמו אצליך, וכשאתם שוכבים הוא כל פעם מדביק אותך מחדש, הנרתיק הוא סביבה טובה לפטריה מכיוון שלח שם, חמים-סביב 37 מע"צ ויש מצע לגידול ולהיתרבות..אז כדאי שהוא יעבור גם טיפול.
    תבדקי גם אם יש לך דלקת בדרכי השתן, לפעמים זה מתבלבל עם פטריה...
    מקווה שעזרתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו