גלולות למניעת הריון והעלאת כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • גלולות למניעת הריון והעלאת כולסטרול
    מיכל
    05/06/2011

    שלום ,
    אני בת 24 , נטלתי גלולות פמינט לתקופה של כ 5 חודשים, בבדיקת דם התגלה ערך כולסטרול גבוה בהרבה מן הנורמל וכתוצאה מכך נאמר לי להפסיק את השימוש בגלולות ולשנות סוג גלולה.
    יחד עם העלאת הכולסטרול, סבלתי מטחור באזור פי הטבעת, כאשר הרופאה המטפלת לא הבינה את הקשר בין השניים, אך אני קראתי שלכולסטרול גבוה יש השפעה על יציאת טחורים. לאחר הפסקה של מספר חודשים התחלתי לקחת את הטבעת נובריגנ למשך 3 חודשים, ברגע שהתחלתי לסבול שוב מטחורים הפסקתי את השימוש בגלולות ובבדיקת דם נמצא שוב שכולסטרול במגמת עליה. אני כן רוצה לקחת גלולות אך אני די אובדת עצות.
    האם יש גלולה שאני יכולה לקחת ושלא תגרום לעליה בכולסטרול ולטחורים? האם כדאי לנסות סוגי גלולה נוספים? האם יש פתרון אחר למצב?
    בנוסף, רופאת הנשים אמרה לי שאם זו תהיה עליה לא משמעותית בכולסטרול אולי ניתן להמשיך לקחת את הגלולות באופן קבוע למרות העליה, אך הבעיה היא שאני ממש סובלת מן הטחורים, לא ניתן להתעלם מכך. האם יש פתרון לכך .?

    תודה רבה ....

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • גלולות למניעת הריון והעלאת כולסטרול - תגובה

    ד``ר ליאורה אברמוב
    05/06/2011

    אין הבדל משמעותי בין סוגי הגלולות להעלאת הכולסטרול בדם ולכן אין טעם להתחיל לשחק בין הסוגים השונים. לגבי הטחורים התיעצי עם פרוקטולוג - רופא המומחה לבעיות בפי הטבעת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו