מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח ורוקצלהשגיא11/06/2011
שלום אני בן 17 ועשיתי ביום חמישי ניתוח ורקצילה.. עכשיו יש לי שאלות: האם מותר להיות בים ובבריכה? ואם לא כמה זמן לא?
והאם אוננות או יחסי מין ושפיכת זרע משפיעים על הניתוח? תודה שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
שגיא13/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין בדיקת AFP לגילוי סרטןסהר11/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המשך -לבין בדיקת AFT .?
סהר11/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפת דם בעת פליטת זרעמתן10/06/2011
שלום
בעיה מוזרה שהחלה לפני שבועיים. אני גבר בן 38, נשוי, ללא בעיות רפואיות כלל. לאחרונה, קרה לי פעמיים שבשעת אורגזמה, בפליטת הזרע (בייחוד אם זו היתה חזקה) אני מרגיש צריבה בשופכה (הצינור הפנימי, כך קוראים לה?) ובפליטת הזרע יש קצת דם.
לאחר מכן, בשתן הראשון או השני אח"כ, יוצאת טיפת דם כהה, שנראה שהיתה כבר בקצה.
חוץ מזה בהטלת שתן רגילה, אין שום דם או משהו כזה. האם זה פצעון פנימי שנפתח בלחץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפת דם בעת פליטת זרע - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, קיימות מספר סיבות לדימום בשפיכת הזרע, פנה לאורולוג לבדיקה
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת עורלהברי09/06/2011
אני בן 35 ואני מעונין בהסרת עורלה
כי שמעתי שזה יותר בריא ומונע מחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת עורלה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, אם אין סיבה רפואית לניתוח, עליך לבצעו במסגרת פרטית
על פי הצלום , אין כיסוי מלא של ראש הפין ע"י העורלה
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בראש איבר המיןחסוי09/06/2011
שלום, אני נער והרגע חזרתי מהים, לפני שהגעתי הרגשתי קצת כאב בראש איבר המין, שחזרתי הביתה עשיתי מקלחת וזה ממש שרף, ראיתי שיש לי אדום מסביב לחור איבר המין, אשמח אם מישהו יסביר לי אם זה מסוכן או שזה יעבור תוך זמן קצר
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בראש איבר המין - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, קשה חאבחן על פי תאור כתוב, פנה לרופא עור ומין או אורולוג לבדיקה
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בתסביב אשך?צחי09/06/2011
קורה לי לפעמים שאני מרגיש שהאשך שלי מתהפך. כלומר הצד האחורי שלו עובר קדימה, אני מבחין בזה כי יש לי ורידים נפוחים( עקב וריקוצלה שהייתה לי באשך ) שעוברים אחורה כשבדרך כלל הם נמצאים קדימה. אני מצליח הרבה פעמים "להחזיר" אות האשך למקום הרגיל שלו ע"י סיבובו וקורה גם שהוא חוזר עצמאית.
חשוב לציין שאני לא מרגיש כאב רק תחושה מוזרה.
1. האם מדובר בתסביב אשך?
2. האם זה קשור לניתוח וריקוצלה שעברתי לפני כ8 חודשים?
3. האם יכול להיות שבגלל זה יצא לי פעם אחת זרע בשתן?
אודה לתשובה מהירה כי אני בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מדובר בתסביב אשך? - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, על פי תיאורך , לא מדובר בתסביב , כאשר זה קורה, האשך מסתובב
יותר מסיבוב שלם סביב כלי הדם שלו ועולה כלפי מעלה בשק האשכים ,
הספקת הדם נפסקת ומופיעים בד"כ כאבים עזים
בכל מקרה , פנה לאורולוג לבדיקה
והתשובה לסייפא של שאלתך היא שלילית
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלוםברי09/06/2011
אני בן 15 ויש לי ציסטות ביותרת האשך רובם בצד שמאל
ממש גושים שמחוברים ליותרת האשך אחד אחרי השני האים זה מסוכן
אני ממש יכול להריגש אותן האים צריך להסיר אותן
אני ילד מאוד פחדן וזה לא נותן לי מנוחה כול המחשבות
אני מפחד שזה יגדל לגודל גדול
אני ממש לא יודע מה לעשות וגם אני מפחד תודה ובבקשה תענה לי
ותסביר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדוקטור שלום - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, ציסטות פשוטות אינן גורמות לנזק ואין צורך בטיפול
באם הן מפריעות לאיכות החיים שלך, ניתן להסירן בניתוח לא קשה
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים חוזרתליאת08/06/2011
שלום דוקטור,
התגלתה אצלי אבן בשופכן, זו הפעם השלישית בתוך 4 שנים.
בפעם הראשונה לפני 4 שנים האבן ירדה לבד אחרי שבועיים של התקפי כאב, בפעם השניה שהייתה לפני כשנה עברתי ניתוח לריסוק והוצאת האבן והפעם שוב גילו אבן חדשה שנמצאת בסוף השופכן,כ-4 ס"מ לפני היציאה לשלפוחית השתן. האבן בגודל של כ-6 מ"מ.
כרגע בנסיון להוציא את האבן אני לוקח כדורי רווטינקס בשילוב מגנזיום ציטראט+ויטמין B6, שותה מים מורתחים מפטרוזיליה ורץ מידי יום בנסיון להוציא את האבן בצורה עצמאית.
בבדיקת כימיה בשתן ובדיקה של האבן שהוצאה בפעם שעברה התוצאות היו:
חיובי: פוספט,אוקסלט וקלציום.
שלילי: אורט,קרבונט,מגנזיום,ציסטין,אמוניום.
הבעיה שלי היא גם האבן הנוכחית וגם האבן שחוזרת בתדירות דיי גבוהה.
לאחרונה קראתי שנטילת כדור של חומצת אשלגן (Potassium Citrate) יכולה למנוע הופעה של אבנים חוזרות.
האם זה נכון? והאם כדורים של חנויות טבע בשם הנ"ל שמכילים 99 מ"ג בנטילה של כדור ביום יעשו את העבודה? או שכדאי לבקש מרשם מרופא ולקנות מבית המרקחת?
והאם אתה ממליץ על לקיחת דברים נוספים ע"מ למנוע הישנות האבן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבנים חוזרת - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך , קודם כל עליך לעבור טיפול אורולוגי להוצאת האבן, בכדי למנוע נזק לכליה כעת.
בנוסף , אתה צריך לפנות למרפאה מטבולית לברר אם קיימת הפרעה במטבוליזם הגורמת יצירת אבנים ובהתאם לאבחנה , ניתן לטפל למניעת הישנות
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לטפל במחלת פיירוני?בוריס07/06/2011
הייתי אצל רופא והתברר לי שיש לי מחלת פיירוני.
הרופא נתן לי ויטמין E לחודשיים.
רציתי לשאול אם יש עוד דרכים לטפל במחלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיצד לטפל במחלת פיירוני? - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, קיימים טיפולים רבים לתסמונת ,אולם יעילותם מועטה
באם העקמת מפריעה לקיום יחסי מין , עליך לעבור ניתוח לא קשה ליישור
עם אחוזי ההצלחה גבוהים ביותר
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש את דר' האוסדן07/06/2011
בחצי שנה אחרונה אני סובל מתסמינים רבים,שהתחילו באי נוחות קטנה בבטן ימין והם כוללים גם כאבי בטן בעיקר בקיבה שהחריפו בשבוע האחרון, זיעה קרה במצח, סחרחורות, גזים, פיהוקים, טעם מר (מתכתי) בפה (לא דלקת חניכיים), שינוים במרקם וצבע היציאות, יובש בידיים ועכשיו גם פיצול בזרם השתן..
עשיתי בדיקות גסטרו מקיפות לחיידק הליקובקטור (גסטרוסקופיה), לקרהון (קולנוסקופיה). הכל נקי. גם בדיקות הדם בסדר אולי חוץ: CRP-0.6
הפרוקטולוג מצא פיסטולה פראנלית.
לפני חודש הופיע עוד תסמין: פיצול בזרם השתן ל-2..
ומה לעזאזל הוא קשור? אני גם ככה מספיק סובל ממערכת העיכול..
רציתי לדעת האם הוא קשור?
ואני די מיואש ממצבי, הרופא משפחה לא מצליח להבין, רופאי הגסטרו סיימו עבודתם בהצלחה יתרה ואני נשארתי כלי שבור שמחפש תשובה בין דפי האינטרנט..
אני לא חי וחושב פשוט להגיע לביה"ח ולהתאשפז עד שימצאו מה זה לעזאזל, כי מעי רגיז לא גורם לפיצול בדרכי השתן.
אני רק אציין שאני בן 27 ומעולם לא הייתה לי בעיה רפואית חוץ מפציעות ספורט.
אם תוכלו אפילו רק להפנות אותי למישהו אני אודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחפש את דר' האוס - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, אנחנו בפורום אורולוגיה ולא נראה שההפרעות מקורן במערכת השתן
עצתי לך, פנה לרופא פנימי טוב וכזה שיודע לאבחן היטב
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן מרובה בשעות הלילהtal07/06/2011
שלום, אני סובל מבעיה בתכיפות וכמות מתן השתן בשעות הלילה. בלילה יוצא לי בממוצע לקום מהמיטה להשתין 2-3 פעמים כל לילה.
לפעמים אפילו אחרי שעתיים של שינה מה שגורם לי להפרעות בשינה ועייפות כרונית ביום?
נבדקתי אצל 3 אנדוקרינולוגים שאמרו שהמצב ההורמונלי שלי תקין והופנתי לאורולוג שעשה לי בדיקה חיצונית לאיבר המין ואולטרסאונד לשלפוחית השתן לראות אם היא מתרוקנת עד הסוף ויצא שהיא תקינה.
אותו אורולוג אמר לי שהכל אצלי בראש ובגלל שאני חושב על שלפוחית השתן אני משתין וזה עזר לי להפחית את כמות השתן במהלך היום אך אין כלל שינוי בלילה.
שכחתי לציין שאני בן 21 ואין לי שום מחלה.
כרגע מפריע לי שאני הולך לישון במעט מיובש, עם כאבי ראש ועדיין משתין בין ליטר לליטר וחצי שתן בלילה ומתעורר עם יובש בגרון ופיפי צהוב.
מה עליי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן שתן מרובה בשעות הלילה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, באם עברת בדיקות הדמייה של מערכת השתן ובירור מלא,
מקובל להניח כי עליך לשנות הרגלים [ אולי שתיה או מאכלים או תרופות ]
בערב לפני השינה, קפה? תה? אלכוהול? , או דברים אחרים המגרים מתן שתן בלילה דוקא
האם מילאת שאלון של מאזן נוזלים, כמה ובאיזה שעות אתה נותן שתן ושותה במשך היממה
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידוי לערמוניתישראל חיים07/06/2011
שלום
מבקש חוות דעת לגבי האידוי בהשוואה לניתוח ערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אידוי לערמונית - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, אני ממליץ לעבור ניתוח ערמונית מקובל כמו בכל מרכז רפואי
איכותי בעולם
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן +דםלי07/06/2011
שלום ,יש לי דלקת בשתן + המון דם בהטלת שתן והמון כאב ,רופאה שלי נתנה לי אנטיביוטיקה "ציפרופלוקסצין" נראה לי שזה עוזר ,דימום עבר ,הכאב פחת, כמו כן היא הפנתה אותי לאולטראסאונד של דרכי השתן+ ביקור אצל אורולוג ,האם כדאי לבצע זאת , הרי אין לי כבר דימום .?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בשתן +דם - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך , עליך לבצע את הבדיקות בהקדם ולסיים בירור מלא , בכדי לשלול
ממצאים חשודים
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת כלפי מטה בפיןאנונימי06/06/2011
הפין שלי נוטה כלפי מטה וזה קורה מאז שאני זוכר את עצמי. אני בן 16 ואני מפחד שכשיבוא הרגע של יחסי מין עם בת הזוג אם היא עשתה זאת בעבר היא תתפדח ותצחק. האם יש דרך ליישר אותו כלפי מטה? האם כדי ליישר אותו? והאם זה יסייע בעת יחסי המין בהנעה של בת הזוג או ההפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקמת כלפי מטה בפין - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, יש צורך בהערכה מקצועית לגבי מידת החומרה של העקמת
אני ממליץ כי תבצע צלומים של הפין בזקפה מלאה , צלום מלפנים וצלום מכל צד,
איתם התיעץ עם אורולוג לגבי צורך בטיפול
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלירחל ארבל06/06/2011
אמא שלי בתצ58 לא בריאב עברה ניתוח בראש עקב גידול שפיר מספר ימים סובלת בצריבה במתן השתן טופלה על יד י זינט 500 מג 2 פעמיים ביום ללא הטבה עדיין מרגישה צריבה במערכת השתן אודה לך על המלצתך
אמא שלי - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי12/06/2011שלום לך, על אימך לעבור בירור של מערכת השתן כולל סונר עם בירור שארית השתן ותרבית שתן כהתחלה , לנסות להגיע לאבחנה ולקבל טיפול בהתאם
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)