קרע בACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בACL
    דוד
    17/08/2011

show details 1:42 PM (25 minutes ago)

שלום,אני בן 34 .נפגעתי בסקי לפני חצי שנה .בדיקות MRI מראות קרע ב ACL לא ברור אם מלא או לא . הברך די יציבה ביום יום ,חוץ מזויות מסוימות לעתים רחוקות שגורמים לכאב חזק. כמו כן במהלך פעילות ספורטיבית ,הרגשה שאינה יציבה ב100 אחוז וגם כאבים אחרי פעילות מאומצת .מומחה ברך בירושלים בשם חיימסיקי ממליץ על מתאם ארטרוסקופי ואם צריך גם שחזור ACL כי בדיסק לא ניתן לראות עד איזה רמה קרע וששרירים חזקים יכולים לפצות על היציבות של הברך לפעמים אך בניתוח מגלים שזה קרע אפילו מלא לפי דבריו המומחה.
    פיזיטרופיסט ידוע ומנוסה להפך ממליץ לא לעשות ניתוח וטוען לאחר בדיקות רבות שברך יציבה .כאב בסוף FLEX .פונקציות גבוהות כגון קפיצה וסקוות-תקין. בנוסף כאב באינסרציה של גידי המסטרינגס ובעיקר בייספס פמוריס ...
    מבקש לדעת את דעתך לפי נתונים שתארתי לגבי דחיפות הניתוח ושחזור ACL .מוכן לבוא להתייצות נוספת אליך .ברור לי שאם אני רוצה לחזור ולעשות סקי שוב ,כנרא צריך שחזור ACL השאלה גם אם לא עושים ניתוח והקרע משמעותי זה אמור להזיק לטווח ארוך ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע בACL

הוספת תגובה

• קרע בACL - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

דוד שלום,
    אכן אם יש בעיה של קרע ברצועה ואתה רוצה להמשיך בפעילות אקסטרים, כדאי לבצע ניתוח.
    אם לא, יש לברר מה הפעילות הגופנית שאתה מתכנן לעשות ולהתאים את הטיפול לפי זה.
    הכי טוב לחיזוק של שרירי הברך וייצובה הוא APOS Therapy. במידה וזה לא יעזור תמיד אפשר לנתח בהמשך.
    לא ברור האם בטווח הארוך יש יותר השפעה לניתוח תיקון או ללא תיקון, בהתפתחות שינויים ניווניים בברך.
    אם תרצה להגיע לבדיקה, אלי או לאורטופד אחר תתקבל בברכה.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו