Mallet finger - אצבע פטיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Mallet finger - אצבע פטיש
    אבי
    21/01/2008

שלום ,

לפני כחודשיים בגלל חבטה עזה באצבע הרביעית התעקמה האצבע בגלל קרע/חבלה בגיד המיישר , ניגשתי לאורטופד ואחרי צילום רנטגן הוא קבע לי את האצבע בסד פלסטיק והורה לי להשאר עם הסד במשך שישה שבועות מבלי להוריד את הסד/לכופף את האצבע , כעבור שישה שבועות הורדתי את הסד לראשונה אצלו במרפאה ועושה רושם שבאותו רגע האצבע אכן התיישרה וחזרה לאיתנה , אולם כעבור מספר שעות שמתי לב שהאצבע מעט עקומה , אני עדיין ישן עם הסד רק בלילה ונותר לי עוד שבוע אחד (היה עלי לישון עם הסד שבועיים רק בלילה לאחר השישה שבועות לאורך כל היום ) , הרופא האורטופד אמר לי להגיע אליו רק בעוד חודש .

צירפתי שתי תמונות של האצבע
    האם הכיפוף באצבע אמור להתיישר עם הזמן אחרי אותה תקופה של שישה שבועות עם הסד או שמא זה ישאר במצב כפוף קבוע ? ע"פ התמונות מה לדעתכם עלי לעשות?

http://img228.imageshack.us/img228/5127/dsc00484pe4.jpg
    http://img89.imageshack.us/img89/8931/99999ql6.jpg

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Mallet finger - אצבע פטיש

הוספת תגובה

• פטיש באצבע

ד''ר שמואל לובושיץ
    22/01/2008

בד"כ הטיפול שהוצע לך מניב תוצאות טובות קרי, יישור מלא ותקין של הגליל הרחיקני. כמו בכל טיפול רפואי ישנם גם כשלונות. לפי התיאור שלך קרוב לודאי שלא נוצר ריפוי מלא ותקין של הגיד המיישר ולכן חסרה לך היכולת ליישר עד הסוף את הגליל הרחיקני. לכשעצמו אין בכך כל בעיה למעט פגם קוסמטי. במידה ובהמשך יופיעו כאבים ו/או עיוות של האצבע על רקע חוסר איזון של מערכת היישור של האצבע (swan neck deformity) יהיה מקום לשקול התערבות ניתוחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה...

אביתר
    09/03/2008

גם לי קרה אותו הדבר.
    היום אצל הרופא (6 שבועות אחרי הקיבוע) הוא אמר לי להוריד את הסד ועכשיו אחרי כמה שעות ראיתי האצבע לא מתיישרת לגמרי לבד.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה אך שונה...

ד''ר שמואל לובושיץ
    09/03/2008

ייתכן וששה שבועות היו זמן קצר מידי....כדאי לנסות לקבע למשך 4 שבועות נוספים...גם אז לא תמיד הטיפול מצליח (כמו בכל טיפול רפואי אין 100% הצלחות)....תבדוק את עצמך האם ששה שבועות האצבע הייתה מקובעת במשך 24 שעות או שקצת ויתרת????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארה

אביתר
    14/03/2008

אני לא הורדתי את הסד אפילו לרגע ובצילום רואים שהעצם עכשיו שלמה ולא שבורה
    ואני חושב שהאצבע לא מתיישרת בגלל שהסד היה מעט גדול מדי
    אז מה עלי לעשות?
    האם לקנות סד קטן יותר לכמה שבועות נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי

ד''ר שמואל לובושיץ
    14/03/2008

קשה לייעץ לך ללא בדיקת האצבע...כדאי שתפנה למומחה לכירורגיה של היד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו