פענוח EMG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח EMG
    רועי
    11/10/2011

שלום,

מרגיש כנימול בידיים כעשרה חודשים איך שאני קם בבוקר, ובנוסף כאבים בחיבור שבין הכתף לצוואר כחצי שנה, שמתחילים להתפשט לשאר היד.
    קורה בעיקר בצד שמאל העליון של הגוף (גם נימול וגם כאב באיזור כתף-צוואר).

לאחר שביצעתי בדיקות EMG, בדיקת דם, CT עמוד שדרה צווארי ואלטרסאונד לכתף שבכולם התוצאות היו תקינות, הייתי אתמול בבדיקת EMG נוספת, שבה נמצא כי ישנה כנראה בעיה קלה בחוליה c7-t1.

אשמח להערכה במה בדיוק מדובר או לרבות הכוונה, בהתחשב בכך שבCT הצווארי לא מצאו כלום (כולל בחוליה המוזכרת).

מצרף תצלום של בדיקת הEMG.
    יש לי תור בעוד כשלושה שבועות לאורטופד, אך הייתי רוצה לדעת בינתיים על המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח EMG

הוספת תגובה

• חלק שני של EMG

רועי
    11/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק שני של EMG - תגובה

ד''ר יונה יניב
    12/10/2011

הEMG יצא באותיות קטנות וקשה מאד לקריאה, אבל אין לכך משמעות רבה. נראה שיש לך בעיה - אולי היא לא צווארית ממש - יכולה להיות "צלע צווארית" - לא חייבת להיות ממש צלע - יכול להיות אפילו מעין מיתר - שריד לצלע שלוחץ על העצב, יכולה להיות בעיה בפלקסוס הברכיאלי ויכולה להיות דלקת של העצב.
    בכל מקרה אתה צריך לעבור בדיקה מדוקדקת כדי לברר את מיקום הבעיה (יחד עם הEMG).
    הטיפול, כמובן, לפי הבעיה. ייתכן ותישלח גם לבדיקת נוירולוג לשם כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו