שבר בשורש כף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשורש כף היד
    רחל
    05/11/2011

לפני כ-3 שבועות נפלתי ושברתי את שורש כף היד, גובסתי בבית חולים. לאחר מכן פניתי לרופא קופ"ח. הוא אמר שלפני 5 שבועות לא יוריד לי את הגבס.
    בביקורת בבית חולים אמר הרופא שלאחר 4 שבועות ירידו לי את הגבס.
    שאלות.
    1. מי מהם צודק? יש לי הרגשה ש-4 שבועות זה ממוקדם מידי. האם לא כדאי להישאר שבוע נוסף על מנת שהשבר יתאחה כהלכה?
    2.יש לי עדיין כאבים חזקים בכף היד, בשורש כף היד והאגודל כואבת, האם זה סביר, 3 שבועות אחרי לחוש כאבים?
    3. אלו תנועות עלי לעשות ביד זו?האם רק להניע את האצבעות , אם יש לי כאבים האם עלי להפעיל את היד למרות הכאבים,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשורש כף היד

הוספת תגובה

• שבר בשורש כף היד - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    05/11/2011

בגדול מקובל 6 שבוועת בגבס לשבר שורש כף יד. במידה ושבר "קל" כגון שבר ללא תזוזה ניתן להסתפק 4-5 שבועות, תלוי לפי השבר וגם במטופל עצמו - לשיקול הרופא המטפל.
    בזהירות מכיוון שאיני יודע בדיוק באיזה שבר מדובר, באם מחלוקת, עדיף להמחיר ל5 שבועות במקום 4
    כאב לאחר 3 שבועות הינו בהחלט בסיר - לוקח זמן לחיבור השבר
    חשוב להניע אצבעות + מרפק גם עם הגבס על מנת למנוע קשיון של המפרקים.
    רפואה שלימה ושבוע טוב ומבורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה.

רחל
    05/11/2011

השבר היה עם תזוזה והחזרה למקום.
    גם אני חושבת שעדיף שבוע-שבועיים נוספים על מנת לתת למקום להתאחות.
    בעניין הפעלת היד, האם אני יכולה לנסות להפעיל אותה, למרות הכאבים, כלומר לעשות כל מה שביכולתי, כמו עבודות בית וכו, או במידה והיד כואבת לא להפעילה כלל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    05/11/2011

הפעלה פשוטה של אצבעות וללא מאמץ יתר. להפעיל שיקול דעת ולא לבצע עבודה מאומצת מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, תודה

רחל
    05/11/2011

אעשה כדבריך.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו