מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בשורש כף הידרחל05/11/2011
לפני כ-3 שבועות נפלתי ושברתי את שורש כף היד, גובסתי בבית חולים. לאחר מכן פניתי לרופא קופ"ח. הוא אמר שלפני 5 שבועות לא יוריד לי את הגבס.
בביקורת בבית חולים אמר הרופא שלאחר 4 שבועות ירידו לי את הגבס.
שאלות.
1. מי מהם צודק? יש לי הרגשה ש-4 שבועות זה ממוקדם מידי. האם לא כדאי להישאר שבוע נוסף על מנת שהשבר יתאחה כהלכה?
2.יש לי עדיין כאבים חזקים בכף היד, בשורש כף היד והאגודל כואבת, האם זה סביר, 3 שבועות אחרי לחוש כאבים?
3. אלו תנועות עלי לעשות ביד זו?האם רק להניע את האצבעות , אם יש לי כאבים האם עלי להפעיל את היד למרות הכאבים,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש כף היד - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר05/11/2011בגדול מקובל 6 שבוועת בגבס לשבר שורש כף יד. במידה ושבר "קל" כגון שבר ללא תזוזה ניתן להסתפק 4-5 שבועות, תלוי לפי השבר וגם במטופל עצמו - לשיקול הרופא המטפל.
בזהירות מכיוון שאיני יודע בדיוק באיזה שבר מדובר, באם מחלוקת, עדיף להמחיר ל5 שבועות במקום 4
כאב לאחר 3 שבועות הינו בהחלט בסיר - לוקח זמן לחיבור השבר
חשוב להניע אצבעות + מרפק גם עם הגבס על מנת למנוע קשיון של המפרקים.
רפואה שלימה ושבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.
רחל05/11/2011השבר היה עם תזוזה והחזרה למקום.
גם אני חושבת שעדיף שבוע-שבועיים נוספים על מנת לתת למקום להתאחות.
בעניין הפעלת היד, האם אני יכולה לנסות להפעיל אותה, למרות הכאבים, כלומר לעשות כל מה שביכולתי, כמו עבודות בית וכו, או במידה והיד כואבת לא להפעילה כלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר05/11/2011הפעלה פשוטה של אצבעות וללא מאמץ יתר. להפעיל שיקול דעת ולא לבצע עבודה מאומצת מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה
רחל05/11/2011אעשה כדבריך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?