מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בנוגע לתרגיל...
עידן20/12/2011"הבטן בפנים" - הכוונה לכיווץ של הבטן?
"מגיעים עד גב ישר" - האם הכוונה היא בעלייה למעלה? כי בכיפוף הרי מההתחלה הגב לא ישר....
בתודה,
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ממושכת ביום יום, חושש מהעתידעידן17/12/2011
שלום רב.
אני בן 25, ולצערי אני כמו רבים אחרים בחיים המודרנים "סובל" ממה שנקרא ישיבה ממושכת - בלימודים, בשיעורי הבית והעבודות, בעבודה, בישיבה על המחשב גם בשעות הפנאי ועוד.
עם השנים אני מרגיש שהגב שלי במצב שעתידו לא ורוד. אמנם ההתדרדרות איטית והדרגתית, אבל אני מרגיש כבר תחילתם של כאבי גב קבועים, נסבלים אבל גורמים לחששות לגבי העתיד.
דוגמא נוספת היא שכשאני בחו"ל, מטייל ובתנועה מתמדת, כאבי הגב הופכים ליותר קשים וקבועים.
מה אפשר לעשות על מנת לשפר את מצב הגב (בהנחה שאין באפשרותי לקצץ באופן משמעותי בשעות הישיבה)? אילו דברים ניתן לעשות כדי לשפר את ההווה ובעיקר את העתיד הצפוי לי מבחינת כאבי הגב? האם יש טיפולים / תרגילים מומלצים או כל דבר אחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה ממושכת ביום יום, חושש מהעתיד - תגובה
ד''ר יונה יניב19/12/2011פעילות גופנית, לא הליכה או ריצה אלה פשוט התעמלות כולל חיזוק שרירי בטן וגב - לדוגמא פילאטס או יוגה וגם אימון משקולות בהדרכה נכונה.שחיה גם היא מבוכרת.
בנוסף - יש כסאות מיוחדים שיושבים עליהם עם רגליים מקופלות, ללא משענת והם מחייבים אותך להשתמש בשרירי הגו. גם ישיבה על fit-ball יכולה להפיק אותה תוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשחייה....
עידן19/12/2011אני שוחה 3-4 פעמים בשבוע, ומשתדל בעיקר חתירה... האם זה טוב? האם חתירה זה אכן הסגנון שמועיל לגב הכי הרבה???
בנוסף, האם זה טוב לעשות תרגילי גב תחתון בחד"כ? יש מכשיר שנשענים עם הבטן עם ידיים על הראש ועושים מעין כיפוף למטה ואז עולים לאט למעלה. זה אמור לחזק את השרירים שם. האם את מכירה את התרגיל והאם אין בו סיכון?? האם הוא באמת מועיל??
תודה רבה,
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשחייה.... - תגובה
ד''ר יונה יניב20/12/2011שחית חתירה - טוב. יש להזהר על הכתפיים
התרגיל האמור מצוין בתנאי! שהבטן בפנים כל התרגיל ומגיעים רק עד גו ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתרגיל....
עידן20/12/2011"הבטן בפנים" - הכוונה לכיווץ של הבטן?
"מגיעים עד גב ישר" - האם הכוונה היא בעלייה למעלה? כי בכיפוף הרי מההתחלה הגב לא ישר....
בתודה,
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתרגיל.... - תגובה
ד''ר יונה יניב20/12/2011כן וכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה!
עידן20/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לתרגיל....
עידן20/12/2011כמה פעמים בשבוע מומלץ לבצע אותו? והאם עדיף שלא יום אחרי יום? מה התדירות המומלצת???
בנוסף, האם יש תרגילים נוספים שגם מועילים לגב התחתון? או שכדאי להתמקד באחד כי יותר מדי זה גם לא טוב?
תודה,
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לתרגיל.... - תגובה
ד''ר יונה יניב21/12/2011לסרוגין. אם אתה שוחה ועושה את התרגיל הנ"ל יש להוסיף גם תרגילים לגב עליון - כדאי לפנות למדריך הכושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה גב עליון זה גם חובה?
עידן21/12/2011חשבתי שאפשר לשפר את הגב התחתון בלי להתעסק עם העליון... למזלי אני לא צריך מדריך כושר מאחר והתאמנתי בעבר שנים רבות ויש לי שלל תרגילים לגב העליון....
שאלה נוספת שעלתה לי בקשר לתרגיל ההוא - עד כמה מומלץ להתכופף?? כי בזמנו היו מדריכים שאמרו לי שצריך להתכופף ממש עד למטה, אבל השאלה אם זה נכון??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?