מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מאוד !ישראלה31/12/2011
אני בת 48 אקטיבית ופעילה מאוד !! מתעמלת פעמים בשבוע ועובדת בגינה באופן קבוע מזה שנים רבות .
לפני כשנה התחילו כאבים בצד ימין גב תחתון נשלחתי לCT והתוצאות היו :שינויים ספונדילוארטיטים בע"ש מותני L5 .
לאחרונה הכאבים התעצמו מאוד!! מה שגרם לי לאי יכולת ביצוע של פעולות פשוטות ביותר כמו : לבישת תחתונים --הסתובבות מצד לצד במיטה -- עמידה בשטיפת כלים -עמידה בחיתוך סלט - החלפת מצעים -- עבודות משק בית וגינה בכלל לא היתי מסוגלת לבצע .
נשלחתי הפעם ל MRI והתוצאות :
L4-5 המרווח הדיסקלי מוצר נצפה בלט אונולרי על בסיס רחב של הדיסק הבין חולייתי עם לחץ על השק התקאלי .התעלה הספינאלית מוצרת במידה קלה
L5-S1 בלט דיסק לוחץ על קדמת השק התקאלי , מעט יותר משמאל . הנוירו-פורמינה שמורים
לסיכום : דיסקופתיות בגבהים L-5 S1 L4-5
ספונדילוליסטזיס דרגה 1 של L4 L5 משנית לארטרופתיה ניוונית
אני עכשיו באמצע טיפול של 20 יום בארקוקסיה שעוזר לי ב70 אחוז בהפחת הכאב
קבלתי גם פרקוסט 5 וטרם התחלתי לקחת את הכדור ונאמר לי שרק כאשר אני אסבול מאוד כי הכדור נרקואוטי
בסיום הטיפול התרופתי אני אני אמורה לקבל במרפאה לכאב זריקה לעצב
אשמח לדעת במלים פשוטות ומובנות יותר מה בדיוק יש לי ?
ומה הדרכי טיפול אם ישנם ? או שזה כאב לכל החיים ?
האם כבר לא יתאפשר לי לעבוד בגינה ובכלל עבודות פזיות ?
האם זה נובע בגלל הגיל או עבודות פזיות קשות או גם וגם
בתודה והערכה
גבריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מאוד ! - תגובה
ד''ר אלון בורג01/01/2012שלום רב,
מדובר במחלה ניוונית, כלומר שחיקתית של עמדו השדרה התחתון. מחלה זו גורמת לכאבים מכניים בעמדו השדרה התחתון ולעיתים גם לכאב מוקרן לרגליים.
הטיפול הראשוני במסגרת מרפאת כאב, וכולל פיזיותרפיה, זריקות אפידורל ומשככי כאבי. ניתן להעזר גם ברפואה אלטרנטיבית.
במקרים קשים לטיפול ניתן לנתח - איחוי של החוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)