מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכייםעידו04/04/2012
שלום רב,
אני סובל מזה שנה מכאבים בברך. הייתי רוכב אופניים בצורה אינטנסיבית. תחילה הכאבים הופיעו רק בברך שמאל ולפני כחודש גם בברך ימין. הכאבים מופיעים כמעט בכל פעילות - ירידה/עלייה של מדרגות, התכופפות, ועל פעילות ספורטיבית אין בכלל מה לדבר. הכאבים מחמירים עם המאמץ.
מיקום הכאבים - בחלק העליון של הפיקה. זה מרגיש כאילו רצועה מסוימת שם כואבת ולא כל השטח. כמו פס ברוחב סנטימטר מתחילת הברך (למעלה) ועד לאמצעה.
* עברתי מיפוי עצמות - לא היה שם משהו שנראה חריג או חד משמעי. לא נשלל נזק מניסקאלי.
* עברתי בדיקת MRI - שם לא נתגלה שום ממצא חריג.
לכל אורך הדרך עברתי טיפולי פיזיותרפיה שכללו תרגילים לחיזוק השירים מעל לברך ומתיחות. עם זאת, לא היה שיפור, ואף להפך, המצב הולך ומחריף, וכאמור, הכאבים התחילו גם בברך ימין, בדיוק באותה הצורה. כמובן שהפסקתי כל פעילות מאמצת כדי לא לפגוע.
אורתופד הברך, על סמך תוצאות הבדיקות, אומר כי הבעיה היא בסחוס - הוא אמנם שלם ולא שחוק אבל יכול להיות שהוא "חולה" וצריך לטפל בו ע"י מנוחה ופיזיותרפיה (תרגילים). בפועל, כאמור, זה לא עוזר לי כלל.
הפיזיותרפיסט טוען שעל פי תיאור מיקום הכאב, נראה שהבעיה היא גידית, ואני נוטה להסכים (למרות שאין לי מושג, אך מקצת שקראתי פה ושם, התסמינים די זהים לדלקת גידית). במקביל התחלתי טיפול של אולטרסאונד לברך. האם יכול להיות שמדובר בדלקת? אם כן, מהו הטיפול?
אשמח לחוות דעת מנסיונכם. איכות החיים שלי הולכת ומדרדרת מיום ליום ואני סה"כ בן 28.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדו
אליאור19/05/2012ממליץ לך לשקול להיעזר בטיפול אפוסתרפיה (לי עזר באופן אישי ואני גם עובד עם החברה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?