פציעת ספורט - שבר ב scaphoid

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעת ספורט - שבר ב scaphoid
    יוני
    13/08/2012

שלום, לפני כשנה נפלתי על פרק כף היד כך שנשברה לי עצם הסירה. השבר הוא ללא תזוזה, יציב, ועם פגיעה בסחוס באזור. היד עם תנועה מלאה וכאבים מופיעים רק במאמצים מסויימים (בגלל זה לקח לי לגלות כל כך הרבה זמן את השבר אחרי הנפילה). לאחר שיחה עם 2 אורתופדים, הומלץ לנתח את המקום. בנוסף, שמעתי על מכשיר בשם מלמק או Lipus שעוזר באיחוי בעיקר בפגיעות ספורט כמו אצלי ובמיוחד לשברים בעצם הסירה. האם זה נכון והאם שווה לנסות את המכשירים? במידה וכן, מה מקסימום זמן הטיפול במכשירים מסוג זה? והכי חשוב, במידה וייקבע ניתוח, הבנתי שאני עלול לאבד חלק מהתנועה באותה יד. האם יש אופציה להמנע מכך או אפילו להשאיר את המצב על כנו (המצב הוא סביל) מבלי לצפות להשלכות נוראיות בשלב מאוחר יותר בחיים? בתודה, יוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעת ספורט - שבר ב scaphoid

הוספת תגובה

• פציעת ספורט - שבר ב scaphoid - תגובה

ד''ר יונה יניב
    13/08/2012

אני אכן ממליצה על טיפול בשברים לא מחוברים של עצם הסירה - נסיון טיפולי בעצם , אם השבר היה לפני פחות משנה. מאחר ואתה בגבול הייתי ממליצה בכל-זאת - יש לעשות CT לפני התחלת הטיפול. טיפול למשך 6 שבועות ושוב CT. יש להשוות בין צילומי הCT. אם יש שיפור בחיבור העצם - להמשיך בטיפול. אם אין שיפור - לניתוח.
    אם לא מנתחים וממשיכים בפעילות כרגיל, המצב יחמיר. זו הסיבה שממליצים על ניתוח. הגבלות התנועה הן בדכ"ל תוצאה גם של השבר וגם של הניתוח. אצל כל אחד ההגבלה שונה ויש אנשים ללא הגבלה כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! שאלה אחרונה:

יוני
    14/08/2012

האם הטיפול במכשיר צריך להיות בהנחיית רופא\פיזיותרפיסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו