דלקת בכתף ימין-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בכתף ימין-דחוף
    מיכל
    02/09/2012

שלום רב,

שלום רב,
    בת 42, מזה 9 חודשים סובלת מכאבים חזקים בכתפיים, בעיקר כתף ימין.
    הכאבים החלו ב- 12/11, כשעוד עבדתי במשרד בעבודות פקידות ובעיקר מול מחשב. פניתי לרופא מומחה, והוא הפנה אותי לצילום + US. ב- 12/11 בוצע US ולהלן ממצאיו : "גיד הביצפס הודגם במקומו התקין בתעלה. גיד הפקטורליס מייגו'ר הודגם בעובי, הדיות ומהלך תקינים. גיד הסובסקפולריס הודגם בעובי, הדיות ומהלך תקינים. בגיד האינפראספינטוס הודגמו מספר הסתיידויות באורך עד כ- 0.8 ס"מ. בגיד הסופראספינטוס הודגמו הסתיידויות גסות לכל האורך. לא הודגם קרע של השרוול המסובב. בהפעלת השרוול המסתובב הופקו סימני IMPINGEMENT עליון קדמי. לא הודגם נוזל בכמות משמעותית במפרק, בכורסות או במעטפת של גיד הביצפס. מפרק האקרימיוקלויקולרי תקין.

לסיכום - 1. טנדינוזיס מסוייד של גידי ה- ISP, SSP.

2. סימני IMPINGEMENT עליון קדמי."

כמו כן , קיבלתי זריקה ישירות לגיד ב- 12/11 וב- 3/12. לפני כחודש שוב הופייעו כאבים חזקים בצד ימין ובצד שמאל בשתי הכתפיים, בעיקר בשעות הלילה, דבר שגורם לי להגבלות בתנועות הידיים.

פניתי לרופא המטפל, והנ"ל המליץ על ניתוח. הוא נתן לי הפניה לצילום רנטגן וסירב לתת לי הפניה ל- US. לדבריו, קשה יהיה לזהות קרע בגלל ההסתיידויות ורק במהלך הניתוח הוא יוכל "להרחיק" את הדלקת/ההסתיידויות. אני אמורה לעבור את הניתוח ב- 24/10/12. אציין, כי איני עובדת כיום ויש לי הרגשה שאופי העבודה (ישיבה מרובה מול מחשב, נשיאה והרמת תיקים כבדים, הרמת קלסרים על גבי מדפים) החמירה את המצב.

שאלותי:

1. האם לפני ניתוח שכזה די בצילום רנטגן ? האם עלי לסמוך על שיקול דעתו של הרופא ?

2. האם הממצאים שב- US מ- 12/11 יכולים להשתנות במהלך 8 חודשים ?

3. אשמח אם תבהיר לי את המונחים / ממצאי ה- US.

4. האם הניתוח אכן יעיל ומהו משך זמן ההחלמה לאחריו ?

אשמח ואודה על תשובותיך בהקדם.

בתודה מראש, ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בכתף ימין-דחוף

הוספת תגובה

• דלקת בכתף ימין-דחוף - תגובה

ד``ר רם ירון
    07/09/2012

יש לשקול לקיחת תרופה אנטי דלקתית ואפילו זריקה
    פיזיותרפיה עוקץ במקרים מסוימים
    דר רם ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו