3 שברים במרפק דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שברים במרפק דחוף
    אדי
    21/09/2012

אני מאד מודאג אמש שברתי מרפק ימין בנפילה מאופניים( בגיל 12 עברתי פציעה במרפק ימין בו הכניסו למספר שבועות 2 מסמרים אבל אמרו לי שאין לפציעה ההיא משמעות לזו הנוכחית)בהדמיית סי טי אובחן שבר בקורנויד פרוסס של האולנה עם היפרדות פרגמנט גדול שבאר בראש הרדיוס עם אלמנט דחיסה והיפרדות מספר פרגמנטים זעירים ושבר בהומרוס הדיסטלי בסמוך לקפיטולום אלמנט דחיסה והיפרדות פרגמנט גדול - הושמתי בסד גס אחורי - עד כמה הפציעה חמורה ? האם היא הפיכה ?הייתה התלבטות האם לנתח וכנאה שלא ינתחו לא עדיף לנתח כדי שיחלים טוב יותר ? האם ניתן להתאושש ממנה באופן מלא ?( רופא אחד אמר שלאא והשני שזה אפשרי ואם כן -כמה זמן עד לתפקוד נורמלי האם תוך חודש אוכל כבר לתפקד כרגיל ? וכמה זמן לתפקוד מלא . ? אני בן 36 יש לי כוח רצון אדיר ומשמעת כמה יש לזה משמעות לתהליך ההחלמה המלאה ?כמה זמן תיקח הפיזיוטרפיה ולאיזה תוצאות ניתן להגיע ? היום בלילה ראשון ישנו קושי להירדם עם הסד הוא מאד מאד מציק לי האם הוא כה חיוני להחלמה או שזה רק שלא יכאב לי ? אין תחליף אחר פחות מציק ? האם נכון הדבר שצריך להניח את היד מעל גובה הלב רק ל3-4 ימיןם אודה על תשובה מהירה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שברים במרפק דחוף

הוספת תגובה

• 3 שברים במרפק דחוף - תגובה

ד''ר יונה יניב
    23/09/2012

תצטרך לשאול ותר בפירוט את הרופאים המטפלים בך. מאחר לאתה לא אורתופד סיפור השבר חסר הרבה פרטים. הקבוע יכול להיות בגלל אי יציבות של המרפק אבל גם למניעת כאבים. לפי התאור שנתת יש אימנט ניכר של אי-יציבות אבל יכול להיות שאני טועה כי מסתמכת על מה שאתה, כמישהו שאיננו מקצועי, יודע לומר.
    החלמה תלויה כמובן ברמת החומרה. בדכ"ל, גם כשהשבר איננו חמור ישהגבלה בסוף יישור המרפק, אבל זו איננה בעיה פונקציונלית. כמובן שהתוצאה תלויה בחומרת אי היציבות שאינני יכולה להעריך כרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו