מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאלאיה27/09/2012
אני נמצאת בטיול בחו"ל במשך תקופה, בלי מאמצים מיוחדים. לאחרונה השתנה כאן מזג האוויר ונהיה קר אך אני ישנה בלי חימום.
אני בריאה בדרך כלל. כבר באמצע הלילה הרגשתי שאיני יכולה לישון על צד שמאל. אך בבוקר הבנתי שזה יותר מתפיסת שריר של כאב קל. במהלך היום וגם עכשיו אני סובלת מכאבים עזים מכל תזוזה מהכתף ועד המרפק של יד שמאל. ניסיתי לעסות את המקום, פשוט לא מזיז. אני יכולה להזיז את היד לכל צד רק שזה עולה לי בכאבים עזים.
מה לעשות? לנוח מה שיותר או לנסות להפעיל את טווח היד למרות הכאבים.
מה קרה לי בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאל - תגובה
ד''ר יונה יניב27/09/2012בלי לבדוק קצת קשה לייעץ אבל יכול להיות שאת מפתחת מה שמקרא - "כתף קפואה" או דלקת מסוג תסמונת התנגשות. אני מציעה לקחת משככי כאב כמו אדביל, וולטרן, אתופן, ארקוקסיה, נורופין. אדביל ונורופן ניתן להגדיל מינון רגיל. כדאי לקחת לאחר ארוחה. בנוסף - מציעה להשען עם היד הבריאה על שולחן כך שהגו מוטה מעט קדימה. היד הכואבת צריכה להיות שמוטה ממש לכוול הרצפהץ פשוט לתת לה ליפול, זה פחות כואב. ואז לעשות תנועות בצורת ציור מעגל עם קצות האצבעות.
וכמובן - לגשל לאורתופד להבדק כי אולי יש בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שעשיתי
איה28/09/2012תודה על תשובתך, תרופות לא מיהרתי לקחת מתוך תקווה ש...יהיה בסדר. מכיוון שהכאבים היו בלתי נסבלים, אכן החזקתי את היד מקדימה ללא תזוזה. אולם, המשכתי בסדר היום שלי כרגיל. בערב הלכתי לעשות קניות ושמתי לב שאני יכולה להרים דברים עם היד, באיזה דרך מופלאה הסחיבות האלה עזרו לי, הרמתי את השקיות מלמטה ללא הנפה, כי זה היה בלתי אפשרי. בערב נחתי ובבוקר למחרת המצב כבר שונה לגמרי, נותר רק כאב קל כשאני מרימה את היד והשאר הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שעשיתי - תגובה
ד''ר יונה יניב02/10/2012שמחה על השיפור. שימשיך כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים עזים
יפה16/01/2015אני בת 57 סכרתית מזה 10 שנים. הגעתי לאורטופד בגלל כאבים בשכמה שמאל והקרינו לזרוע ומרפק שמאל.צילום מראה שחיקה בחוליות 5-6 קיבלתי אטופן 3 פעמים ביום ואני בולעת כבר שבוע, אך הכאבים ביד חזקים מנשוא. עתה גיליתי שמקום ספציפי של הכאב ביד מתחת למרפק מעט נפוח (זה נראה כאילו שריר נפוח) ואיני יכולה לגעת בו כואב מאוד. כאשר אני מותחת את הצוואר אני מידי פעם אני מרגישה משיכה בעורף. האורטופד טוען שלדעתו הכאבים העזים באים מעמוד השדרה והמליץ מיידית ללכת לפיוטרפיה אכן התחלתי. אשמח לשמוע חוות דעתך והאם כדאי להמשיך בכדורי האטופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?