קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאל
    איה
    27/09/2012

אני נמצאת בטיול בחו"ל במשך תקופה, בלי מאמצים מיוחדים. לאחרונה השתנה כאן מזג האוויר ונהיה קר אך אני ישנה בלי חימום.
    אני בריאה בדרך כלל. כבר באמצע הלילה הרגשתי שאיני יכולה לישון על צד שמאל. אך בבוקר הבנתי שזה יותר מתפיסת שריר של כאב קל. במהלך היום וגם עכשיו אני סובלת מכאבים עזים מכל תזוזה מהכתף ועד המרפק של יד שמאל. ניסיתי לעסות את המקום, פשוט לא מזיז. אני יכולה להזיז את היד לכל צד רק שזה עולה לי בכאבים עזים.
    מה לעשות? לנוח מה שיותר או לנסות להפעיל את טווח היד למרות הכאבים.
    מה קרה לי בעצם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאל - תגובה

ד''ר יונה יניב
    27/09/2012

בלי לבדוק קצת קשה לייעץ אבל יכול להיות שאת מפתחת מה שמקרא - "כתף קפואה" או דלקת מסוג תסמונת התנגשות. אני מציעה לקחת משככי כאב כמו אדביל, וולטרן, אתופן, ארקוקסיה, נורופין. אדביל ונורופן ניתן להגדיל מינון רגיל. כדאי לקחת לאחר ארוחה. בנוסף - מציעה להשען עם היד הבריאה על שולחן כך שהגו מוטה מעט קדימה. היד הכואבת צריכה להיות שמוטה ממש לכוול הרצפהץ פשוט לתת לה ליפול, זה פחות כואב. ואז לעשות תנועות בצורת ציור מעגל עם קצות האצבעות.
    וכמובן - לגשל לאורתופד להבדק כי אולי יש בעיה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שעשיתי

איה
    28/09/2012

תודה על תשובתך, תרופות לא מיהרתי לקחת מתוך תקווה ש...יהיה בסדר. מכיוון שהכאבים היו בלתי נסבלים, אכן החזקתי את היד מקדימה ללא תזוזה. אולם, המשכתי בסדר היום שלי כרגיל. בערב הלכתי לעשות קניות ושמתי לב שאני יכולה להרים דברים עם היד, באיזה דרך מופלאה הסחיבות האלה עזרו לי, הרמתי את השקיות מלמטה ללא הנפה, כי זה היה בלתי אפשרי. בערב נחתי ובבוקר למחרת המצב כבר שונה לגמרי, נותר רק כאב קל כשאני מרימה את היד והשאר הכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שעשיתי - תגובה

ד''ר יונה יניב
    02/10/2012

שמחה על השיפור. שימשיך כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים

יפה
    16/01/2015

אני בת 57 סכרתית מזה 10 שנים. הגעתי לאורטופד בגלל כאבים בשכמה שמאל והקרינו לזרוע ומרפק שמאל.צילום מראה שחיקה בחוליות 5-6 קיבלתי אטופן 3 פעמים ביום ואני בולעת כבר שבוע, אך הכאבים ביד חזקים מנשוא. עתה גיליתי שמקום ספציפי של הכאב ביד מתחת למרפק מעט נפוח (זה נראה כאילו שריר נפוח) ואיני יכולה לגעת בו כואב מאוד. כאשר אני מותחת את הצוואר אני מידי פעם אני מרגישה משיכה בעורף. האורטופד טוען שלדעתו הכאבים העזים באים מעמוד השדרה והמליץ מיידית ללכת לפיוטרפיה אכן התחלתי. אשמח לשמוע חוות דעתך והאם כדאי להמשיך בכדורי האטופן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו